Hyperallstars pres. The WhiteLine - 6 little eggs (On The sun)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Gimbus
Specjalista

Hyperallstars pres. The WhiteLine - 6 little eggs (On The sun)

Post autor: Gimbus »

Czesc ...

Zrobiłem własnie nowy utworek z vocalem 6 little eggs ...

Prosze o komentarze i ocenki za każda obiecuje thanksa ; D

PozdRO

Link :

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/bBbW6BW6qF/hyperallstars_pres._the_whiteline_-_6_little_eggs_on_the_sun
P.S z góry zaznaczam iż melo jest moje a nie z midka ; )
DJ Krzyk

Re: Hyperallstars pres. The WhiteLine - 6 little eggs (On The sun)

Post autor: DJ Krzyk »

No więc tak: Wokal poprawnie ułożony.. Basik troszkę za cicho Moim zdaniem, ale poprawnie na Nim Reverb nałożony.. Kick tak samo troszkę za cicho.. Clap bardzo znany, troszkę Mi się przejadł, ale może być.. Hi-Haty to Loop z Vengeance tak naprawdę :) Ale mogą być.. Pad (co wchodzi później) jest spoko.. Potem jakieś pianinko wchodzi.. FL'owskie, to słychać, ale może być ;) Potem wydaje Mi się, że Lead trochę fałszuje.. Ale barwa Leadu jest Ok (to chyba ten djkrzyklead xD ) Melo hmm.. Nie porywa za bardzo, ale jest poprawnie ułożone... Potem trochę długo leci ten motyw z Leadem.. Potem troszkę nudne się to wszystko robi.. Wtórność daje się tu we znaki :) Przejścia nawet fajnie wykonane :)

Na +:

- Bassik jest Ok, choć troszkę za cicho gra..
- Kick jak wyżej..
- Clap Mi się przejadł.. Ale nie jest zły :)
- Barwa Leadu jest Ok..
- Pianinko i Pad też są nawet dobre..
- Wokal poprawnie ułożony..

Na -:

- Niektóre dźwięki grają za cicho..
- Wtórność tzn: monotonia..
- Mało efektów..
- Lead (chyba) troszkę fałszuje z tym pianinkiem :)

Tak więc to tyle ode Mnie.. Ogólnie utworek całkiem poprawnie wykonany, nie dostrzegłem błędów technicznych (poza fałszami na Leadzie), wszystko wspógłra, ale wtórność dała Mi się we znaki.. W drugiej części utworku powtórka pierwszej części.. Ale ogólnie utworek idzie na plus :ok:

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :)
Gimbus
Specjalista

Wielkie dzieki Krzyku ;) Ale czy ktos mi moze powiedziec dlaczego nei moge dac thanksa ? ;/ juz nie chodzi o to ze sie nic nie dzieje ale wogole nie ma przycisku thanks : (
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Ta funkcja została chyba wycofana z działu "Wasze Produkcje".. Wielka szkoda.. A tak Offtopic: zajrzyj do tematu Mojego pojedynku z Creatixem ;) Głosowanie otwarte :)

Pozdrawiam :)
Gimbus
Specjalista

O lol ale w setach tez nie moge tac thanksa mixerowi ;/ W pojedynku z creatixem juz zagłosowałem :)
PhilvanSound
Klubowicz

Post autor: PhilvanSound »

Powiem tak, kawalek technicznie przyzwoity, ale nie porywa poniewaz jest za bardzo schematyczny tj. vocal, bass, vocal piano, melo itp...

Za malo oryginalnosci, przejscia niedopracowane, sciezki glosnosci w sumie tez, mastering powinien byc poprawiony, glownie poziom kompresjii i podbicie dolu, stopa za cicha a bass nie ma tej hands-upowej energii.

Melodia nie powala, w dodatku falszuje jak leci z pianinem.

Podsumowujac uczysz sie i idzie ci to coraz lepiej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

no wiec zgadzam sie z PhilvanSoundem, za mało orginalosci, ten hadnsup to wogole dość łatwy styl ;d jezeli chodzi o melo to nawet spoko, pewnie twoje wiec daje ci plusa, mało efektow jest, noi jest duza roznica głosnosci, nad tym trzeba popracowac ;d 7 / 10 ;d Pozdro!!!
ODPOWIEDZ