In&out-Faithless (original mix) [ trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

In&out-Faithless (original mix) [ trance]

Post autor: Outsider »

Trance czy prog, sam nie wiem, puka coś, a jak?

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/outsider83/in-out-faithless-original-mix
Pozdrawiam.
radush
Klubowicz

Re: In&out-Faithless (original mix) [ trance]

Post autor: radush »

Niezła nuta. Jak będę przesłuchiwał u siebie na słuchawkach to dam edit i dopiszę coś sensowniejszego na temat miksu.
nie podoba mi się ogon na stopie, lead ( ten co gra od początku) ma mało efektów, przez co wydaję się zbyt prosty. Głowny motyw ma wg mnie ułożenie nut niedopasowane do całości, choć mogę się czepiać. Przejścia nie są jeszcze płynne, więcej reeverbu złagodziłoby sprawę, choć glitch na leadzie wprowadza trochę zamieszania, sam pomysł świetny. Ogólnie, brakuje dołu, stopa mięciutka i lekka, jest zatem dużo miejsca na bass, które zostało niewykorzystane.
To o czym nie wspomniałem dla mnie jest ok. Daje 8/10, bo puka zacnie :)
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Lead jest prosty, siedzi na nim delay i reverb. Skomplikowałbym go z chęcią o ile brzmiałby lepiej i z sensem, a nie bardziej zaawansowanie bez pomysłu, ale prawda jest taka, że nie mam pojęcia co mógłbym z nim jeszcze zrobić. Jakieś pomysły? No i sprawa tego dołu... Przyciąłem go o 2db na sumie equalizerem i sie zastanawiałem czy nie przyciąć jeszcze o 0,5, bo na moich odsłuchach do gierek dudni...Masakra... Przybieram sie do monitorów i jak dorwe te pare zeta to nie pożałuje. U mnie miks w flu praktycznie nie istnieje. Regulacja samej stopy odbywa sie na zasadzie renderu do mp3 bo po tym brzmi inaczej. W flu dół jest ok, albo za mało, po renderze okazuje się, że musze jeszcze sporo ciąć. Nie wiem czy to kwestia ustawień czy jaki c....j....A, i dzięki za ocene niedoszły współpartnerze. Za czas jakiś podładuje sprzęta, może kiedyś odezwe się na ficzuring, bo na Ciebie to trzeba kombajn mieć nie komputer :) . Pozdrawiam.
radush
Klubowicz

Post autor: radush »

na Lead spróbuj dać chorus (przestrzeń), jakiś detune/overdrive/pitch'em można się pobawić, fale pozmieniać :) . No, monitory koniecznie, do tego jakieś porządne słuchawki, bo trudno dopracować coś, czego się nie słyszy, albo ze źródła, które Cie okłamuje. :) To wszystko kwestia sprzętu. Fajnie, jakby to był intel i5 + 8 gb ramu, bo na ficzuring jestem chętny jak coś :)
Btw, jak coś to mogę trochę pomóc w doborze sprzętu, czy to komp, czy monitory/słuchawki, pzdr
ODPOWIEDZ