John Dahlback - Blink (DJ Kompi Remix)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Kompi
Nowicjusz

John Dahlback - Blink (DJ Kompi Remix)

Post autor: Kompi »

Yo! ;D

Zapraszam wszystkich do oceniania oraz komentowania mojego nowego remixu dobrze znanego kawałka John Dahlback - Blink :D

Kod: Zaznacz cały

http://www8.zippyshare.com/v/88309239/file.html
Pozdro !! :cool:
DJ Krzyk

Re: John Dahlback - Blink (DJ Kompi Remix)

Post autor: DJ Krzyk »

No więc tak: Na początku nawet niezły Crash.. Kick dobrze nagłośniony.. Clap też nie jest zły, słyszę parę dodatkowych dźwięków.. Lubię takie dodatki :) Bass jest spoko, choć mógłby mieć trochę Reeverbu na Sobie.. Potem leci ten Loopik z Bassem.. Nic się nie dzieje.. Potem nareszcie jakiś dobry Boom z Downfilterem, znów wchodzi ten Sam Bassik, i słyszę wokal.. Tylko czemu ciągle jest taki Sam, w każdym utworku, w którym Go słyszę? :) Mogłeś Go troszkę inaczej pociąć.. Melo niezbyt Mi się podoba, nie wiem czy takie było oryginalne czy nie, ale nie podoba Mi się :) Lead mógłby być lepszy - ten nie zawadza, ale też nie kosi.. Potem powtarzanie schematów... Nudno się robi, mogłeś w dalszej części utworku zmienić Linię Bassową, czy Linię Melodycznę, pokombinować efektami, pokombinować.. Co prawda parę zmian jest, ale za mało..

Na +:

- Kick odpowiednio nagłośniony..
- Clap też niezły..
- Fajne te dodatkowe dźwięki :)
- Bassik niezły, aczkolwiek mogłeś dać na Niego Reeverba..
- Kilka niezłych Downfilterów i Upfilterów..
- Technicznie wszystko zgrane, nie fałszuje..

Na -:

- Na dłuższą metę, ten utworek staje się nudny..
- Melo mogłoby być lepsze :)
- Lead też..
- Mogłeś inaczej pociąć ten wokal, urozmaicić itp..
- Bassik bez Reeverbu sucho brzmi..

Tak więc to tyle ode Mnie.. Ogólnie technicznie utworek jest niezły, gorzej z Samym utworkiem.. Jest On trochę nudny.. Ale nie jest źle ;)

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów ;)
Fekkan
Klubowicz

Re: John Dahlback - Blink (DJ Kompi Remix)

Post autor: Fekkan »

no to tak
fajny crash, sample z VEE i to dla ciebie +, fajny bassik tylko że niema reeverbu, hat też spox, ten downfilter jest spoko, mi się zdaje że wokal nie igra z bassem, ten lead jest jakiś dziwny grunt że igra z bassem, ten reverse crash który wchodzi na 2 część utworka jest spoko,ten loopik jest spoko, a dalej nic ciekawego znów to samo wejście do melo... ja bym na twoim miejscu dał inne wejście...

tyle odemnie
wkróce zrobie swoją wersje tego więc będziesz mógł się odegrać :P
ODPOWIEDZ