Witam. Chciałem przedstawić wam demo mojej najnowszej produkcji. I tutaj prośba do was: proszę o rady co zmienić, czy coś dodać. Dopiero zaczynam więc nie jest to nic nadzwyczajnego. Mnie jak na razie nie pasuje tylko bass ale proszę jeszcze o jakieś wskazówki. Z góry dzięki za pomoc:
No więc tak pitey, vox jest krzywo wstawiony - powinieneś bardziej obeznać się z Audio Cliper'em. Ale według mnie to vox nie pasuje. Mimo to vocal jest suchy, dałbym na niego reeverba, lekkiego delaya i pobawił się Fruity Parametric EQ (ale bez przesady). Melo nawet nawet loop tez dobry. Tylko zamiast tego tamburyna dałbym jakiś inny FX. A bass może i dobry by był jakby nie leciał cały czas na jedną tonację. Na początku reverse crash tez taki suchy (delay! lub reeverb!)). nie oszczędzaj Fruity Reeverb'a i te niektóre sample np.: "Go" który znajduje się w FL 6 wywaliłbym albo zastąpił innym podobnym. Poszukaj na forum lub w necie, jest tego masa. Przejścia masz kiepskie, ale nie załamuj się Postaraj się też urozmaicić przejścia i daj trochę temu wałku kopa bo jest taki flegmatyczny trochę
Jeżeli to są twoje początki, to nie jest aż tak źle!!! Każdy musi przejść przez ten okres... Co do elementów które musisz poprawic to w 100% zgadzam się z przedmówcą, ale z własnej autopsi wiem, ze lepiej jak skasujesz ten utwór i bazując na poradach innych będziesz robił coś nowego...
Więcej FX'ów! No i troche za monotonne... Ale i tak utworek świetnie się prezentuje, tyle że to styl który teraz ma małą popularność... Spróbuj pobawić się czymś, co jest teraz "na topie"...