Mój sprzęt :)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
P@co
Użytkownik

Re: Mój sprzęt :)

Post autor: P@co »

Heh czy to nie sa czasem estradowki ? Jak tak to po co ci to do domu ? Slaby bas ok 60 - 70 Hz , nizej nie zejda , jedyna dobra cehca to ze przy max volume graja bez wiekszych znieksztalcen , ale po co to komu ? Jedna kolumna ma pewnie jakies 500 W Rms , jesli masz dobry wzmacniacz do nich to sufit powyzej polowy ci sie sypie , twoje uszy tez tego nie lubia :D
PhilvanSound
Klubowicz

Post autor: PhilvanSound »

Wielkosc nie swiadczy o jakosci czy rzeczywistej mocy kolumn.

Ja aktualnie uzywam JBL SRX 715 x 2 i jestem z nich naprawde zadowolony :) Moc (ciągła/muzyczna/szczytowa): 800 W / 1600 W / 3200 W przy masie zaledwie 25 kg i rozmiarow (w x sz x g&#322 ;) : 711 mm x 439 mm x 406 mm :D

Sub i tweeter w kazdej kolumnie w zupelnosci wystarczaja.
suchy91pl

Post autor: suchy91pl »

P@co - estradówki nie zejdą poniżej 60-70Hz?
Zerknij prosze na Meyer Sound hp700
Maksymalne ciśnienie akustyczne: 139dB
Zakres użyteczny: 28 Hz to 150 Hz

Niemożliwe staje sie możliwe ;)
Pozdrawiam serdecznie
Romilijo

Post autor: Romilijo »

Wydaje mi sie że są to magnaty soundforce 2300... ale to tylko mi sie wydaje ;D
Awatar użytkownika
UniVerSaL SparTaCuS
Użytkownik

Post autor: UniVerSaL SparTaCuS »

To tutaj się chwalimy swoimi sprzętami? :D
nyguss
Weteran

Post autor: nyguss »

To tylko tyle ze niski ton maja dobry a do domu to raczej sie niezdadzo bo 1 moc a 2 drze prad
a na nich sluchac muzy cichutko to meka tak jak jazda autem wyscigowym ponizej 1000orb/min.
Awatar użytkownika
Wasyl
Użytkownik

Post autor: Wasyl »

Jak dla mnie do domu za duży sprzęt :) Parametry by sie przydały ale raczej ciche nie będą, z tym że raczej bass chyba nie będzie zbyt niski :)
Osobiście posiadam kolumny składane w domu, na bazie głośników z Tonsilów Perfect 150, zwrotnica tez z perfectow, tylko wzmacniacz za słaby... trup stary, diora ws442 ;p
Ale jak dla mnie głośniej być nie musi, a jakość dźwięku... oczywiście nie jest to sprzęt najwyższych lotów ale jak dla mnie ok :)
murek88
Użytkownik

Post autor: murek88 »

Fakt, sprzęt nie za bardzo przystosowany do użytku domowego. Głośniki nie będą grać tak jak potrafią, bo nie będą mieć odpowiednio dużo przestrzeni. Osobiście posiadam na składzie sprzęt: Unitra TST 102 "Kleopatra" + radio, amplituner Radmor 5102 i kolumny Zg25c. Sprzęt wiekowy, ale bardzo przyjemnie gra. Wielkim plusem jest to, że nie traci on na wartości. Wręcz odwrotnie :) No i przy odrobinie wiedzy wszelkie usterki łatwo naprawić :)
ODPOWIEDZ