MOja kandydatura na Moderatora...
-
Kozak Rap
Re: MOja kandydatura na Moderatora...
typuje Kozak Rapa, spoko koleś i wogóleDuuszeeek pisze:to moze ktos chce moda? oddam komus.....wytypujcie osobe na ktorą moglby pasc mod.
Nie wyssalam sobie tego z palca...wiec zadałam Ci pytanie, kto Cie straszył banem, jak widac odpowiedzi nie dostalam... :p hahatomekfura pisze: nie potrzeba już więcej moda pijawy, który nic tylko będzie straszył banami... . Jest tu dość duża grupa takich modów,
-
tomekfura
Nie będę wszystkim mówił na forum kto tutaj taki jest, ale większość stałych userów chyba wie, że jest tylko część modów którzy dużo tutaj robią, a reszta nic, albo conajwyżej pousuwa tematy, niekiedy bez większej podstawy (jeszcze dość niedawno była o tym dyskusja.
-
Luxus
Dlatego ja sie zgosiłem, bo zauważyłęm tę biernoiść co niektórych ...
-
tomekfura
Zobaczymy co powie Chomik i tak od niego wszystko zależy..... .
I czy coś w ogóle powie.... .
I czy coś w ogóle powie.... .
-
Dj_Arahnix
- Nowicjusz
Co to za szpan kolorkiem i grupą Moderator??? lol... Przeczytałem większość postów w tym temacie - no więc tak:
Jeżeli ktoś zgłasza się na stanowisko moderatora do działu "Wasza Muzyka", powienien być DOŚWIADCZONY W TWORZENIU, BEZSTRONNY, O MOCNYM (rozsądnie uzasadnionym) WŁASNYM ZDANIU. A najważniejsza cecha: twarda ręka. Jeżeli ułożysz regulamin do działu to kierujesz się tylko i wyłącznie NIM. Nie ma dla użytkowników zmiłuj. Tylko twardym postępowaniem można przywrócić ład i pożadek na tym forum. Albo wyciągasz od userów konsekwencje za ich głupotę albo jeszcze bardziej zaniżasz poziom forum czy podforum. Moderator może być porównany do strażnika firmy, więc Lookas potraktuj to poważnie. Masz chęci, pomysły trochę skopiowane z innych for, ale nie widzę Twojej kandydatury bez interwencji Chomika. Być moderatrem wcale nie jest tak łatwo Lookas. Podejmiesz właściwą decyzję we właściwym momencie? Przekonamy się jeżeli dostaniesz MOD'a. Sam jestem Moderatorem na innym forum. Kieruje się tylko i wyłącznie regulaminem, bo po to został stworzony aby utrzymywać porządek. I niech Ci władza MOD'a nie uderzy do głowy. Musisz za każdym raze mzachować zimną krew gdy ktoś na Ciebie najedzie. JAKO MOD ŚWIECISZ PRZYKŁADEM DLA INNYCH.
Ani nie popieram kandydatury ani nie jestem przeciw, bo:
- na moderatora powinna być powołana osoba z dużym doświadczeniem (obyciem z userami w internecie)
- osoba zaufana nie wchodząca w konflikty i zbędne dyskusje (jak to ukazali Lookas i tomekfura)
- mająca pomysły i rozwiązania dla podniesienia poziomu forum.
- AKTYWNA CAŁY CZAS NA FORUM I UDZIELAJĄCA SIĘ
- mająca "spokojny" kontakt z każdym userem i przedewszystkim z ADMINISTRACJĄ (nie podlizuje się! nie jest nadgorliwy! nie przegina swoimi możliwościami!)
To tyle. Jak się zakończy ta dyskusja? Szczerze to mnie G obchodzi, bo wg mnie to forum już dawno spadło na psy a WY dopiero teraz się obudziliście. No ładnie... Każdy tylko brał i brał z forum. Całe szczęście że są tacy lucdzie jak Lookas i mają chęci do zmiany. Dziwne że jakoś wcześniej was to nie raziło. Powinniście się wstydzić, bo nie ADMINISTRATOR tworzy forum - tylko WY userzy, jako wspólnota!!! Zło powinno być karane a dobro wynagradzane. Ktoś kto zwraca uwagę na bałagan i nieporządek powinien po kilku takich jego interwencjach dostać MOD'a, a nie ktoś kto chce nim być na siłę dla lansowania się po forum i szukania tylko powodu do wlepienia warna czy też zastraszać userów.
Dobra już kończę bo mogę tak cały dzień pisać. Pozostaje mi tylko życzyć sukcesu dla Lookasa w jego przyszłościowej pracy. Nie myślcie, że jestem z grupy userów co właśnie zaśmiecała wasze forum. Już dawno dałem sobie spokój z uczestniczeniem w życiu tego forum. Miałem chęci na poprawienie komfortu, ale zadanie mnie przerastało...
Pozdrawiam
Jeżeli ktoś zgłasza się na stanowisko moderatora do działu "Wasza Muzyka", powienien być DOŚWIADCZONY W TWORZENIU, BEZSTRONNY, O MOCNYM (rozsądnie uzasadnionym) WŁASNYM ZDANIU. A najważniejsza cecha: twarda ręka. Jeżeli ułożysz regulamin do działu to kierujesz się tylko i wyłącznie NIM. Nie ma dla użytkowników zmiłuj. Tylko twardym postępowaniem można przywrócić ład i pożadek na tym forum. Albo wyciągasz od userów konsekwencje za ich głupotę albo jeszcze bardziej zaniżasz poziom forum czy podforum. Moderator może być porównany do strażnika firmy, więc Lookas potraktuj to poważnie. Masz chęci, pomysły trochę skopiowane z innych for, ale nie widzę Twojej kandydatury bez interwencji Chomika. Być moderatrem wcale nie jest tak łatwo Lookas. Podejmiesz właściwą decyzję we właściwym momencie? Przekonamy się jeżeli dostaniesz MOD'a. Sam jestem Moderatorem na innym forum. Kieruje się tylko i wyłącznie regulaminem, bo po to został stworzony aby utrzymywać porządek. I niech Ci władza MOD'a nie uderzy do głowy. Musisz za każdym raze mzachować zimną krew gdy ktoś na Ciebie najedzie. JAKO MOD ŚWIECISZ PRZYKŁADEM DLA INNYCH.
Ani nie popieram kandydatury ani nie jestem przeciw, bo:
- na moderatora powinna być powołana osoba z dużym doświadczeniem (obyciem z userami w internecie)
- osoba zaufana nie wchodząca w konflikty i zbędne dyskusje (jak to ukazali Lookas i tomekfura)
- mająca pomysły i rozwiązania dla podniesienia poziomu forum.
- AKTYWNA CAŁY CZAS NA FORUM I UDZIELAJĄCA SIĘ
- mająca "spokojny" kontakt z każdym userem i przedewszystkim z ADMINISTRACJĄ (nie podlizuje się! nie jest nadgorliwy! nie przegina swoimi możliwościami!)
To tyle. Jak się zakończy ta dyskusja? Szczerze to mnie G obchodzi, bo wg mnie to forum już dawno spadło na psy a WY dopiero teraz się obudziliście. No ładnie... Każdy tylko brał i brał z forum. Całe szczęście że są tacy lucdzie jak Lookas i mają chęci do zmiany. Dziwne że jakoś wcześniej was to nie raziło. Powinniście się wstydzić, bo nie ADMINISTRATOR tworzy forum - tylko WY userzy, jako wspólnota!!! Zło powinno być karane a dobro wynagradzane. Ktoś kto zwraca uwagę na bałagan i nieporządek powinien po kilku takich jego interwencjach dostać MOD'a, a nie ktoś kto chce nim być na siłę dla lansowania się po forum i szukania tylko powodu do wlepienia warna czy też zastraszać userów.
Dobra już kończę bo mogę tak cały dzień pisać. Pozostaje mi tylko życzyć sukcesu dla Lookasa w jego przyszłościowej pracy. Nie myślcie, że jestem z grupy userów co właśnie zaśmiecała wasze forum. Już dawno dałem sobie spokój z uczestniczeniem w życiu tego forum. Miałem chęci na poprawienie komfortu, ale zadanie mnie przerastało...
Pozdrawiam
I tu zgadzam sie całkowicie z kolegą powyzej...dziwi mnie równiez to ze kazdy momentalnie zaczał odchodzic....ja wierze...chodz moze to jest złudne, ze na muzikum bedzie tak jak kiedys...ale co bedzie oczywiscie sie okaze...narazie nie mozemy zrobic nic...a sama...napewno sobie z tym nie poradze, bo z tego co widze to jak na dzien dzieisjszy z 11 modów...aktywnych jest hmmm z 3 no moze 4...a gdzie reszta...? Ale to jest temat rzeka....i napewno nie na ten dział....
pzdr.
pzdr.
Pauli modów jest obecnie 10, mnie nie licz bo ja nim nie jestem...
No ok, dobra to 10 modów...z czego góra 4 tu jest...to i tak niezły wynik....hahaha 
-
Luxus
Mike wygłosiłes dobry monolog i może to coś da do myslenia coniektórym. Naprawde mnie nie zależy na lansie, chce coś zmienic, bo jak widze tematy co już od pół roku nikt ich nie usuną to mnie szlag trafia na prostej drodze... Jeszcze gorzej jest w dziale Wasze Produkcje, tam to chyba nikt nie moderował od 2 lat, taki syf. Nie dziwie sie, ze ludzie od nas odchodzą. Wierze, ze da sie jeszcze coś naprawić i bedzie tak jak napoczątku... Musimy sie ogarnąć i zacząć działac, bo inaczej po nas - zrozumcie moje chceci i pomóżcie mi realizowac zamierzenia co do poprawy sytuacji na forum. Muzimy je rtatować i to jak najszybciej!!!!!!!
Oczywiscie ze musimy...zgadzam sie z Toba całkowicie...ale zobacz ile nas zostało...ja i Ty i garstka osób i nie ma w tym wszystkich Ty najwaznijeszych czyli Adminów...nie mozna sie do nich dopukac na gg...ja jak napisalam powyzej...zostaje nie odchodze i chce aby muzikum było takie jak wczesniej albo nawet i lepsze!