Mr Hurricane - Sigma

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Mr Hurricane - Sigma

Post autor: lsudny »

Przez niemal miesiąc nic mi nie wychodziło, więc zdecydowałem się na kawałek psytransowy. I oto efekty :)

Tytuł: Sigma
Długość: 6:35
Użyte wtyczki: Sytrus (bas), Sylenth (303), Freehand (motyw początkowy), Sylenth (motyw z 1:25), LittleOne (motyw z 1:10), Minimogue (wysoki synth z 0:57), Micromoon (synth z 4:42), Sytrus (akordy), Vanguard (pad).
Użyte efekty: Glitch, Ambience, Tobybear Decimator, z3ta+ fx, Fruity Compressor, Delay Bank, Reeverb 2, Fast LP, Flanger, Flangus, Phaser, Parametric EQ2, na sumę jak zawsze Maximus i Soundgoodizer.
Link:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fchomikuj.pl%2FProfWorminkle%2FMoja%2Bmuzyka%2FMr%2BHurricane%2B-%2BSigma.mp3
Bon apetit ;]
Awatar użytkownika
psysutra
Klubowicz

Re: Mr Hurricane - Sigma

Post autor: psysutra »

Pierwsza rzecz- sidechain (stopa steruje basem), bas obcięty na wysokości ok. 50Hz stromym HP bo się to zbyt zlewa ze sobą. Miejscami jest zbyt gęsto, miejscami są dziury.
Druga rzecz- jak dajesz motywy 303, to tylko jeden naraz- niestety w tym momencie dajesz zbyt podobne do siebie w charakterystyce przez co się zlewają. W tej kwestii polecam lekturę muzyczną Tuffan- Probe (Green Nuns of The Revolution Rmx), by zobaczyć, jak tam ogarnięto kwestię czterech (!) motywów TB-303 naraz (!).
Druga rzecz- przejścia między tonacjami są takie bardzo "zgrzytliwe", przejścia kickiem w 1/64 beatu w pewnym momencie tylko irytują.
Tło jest całkiem dobre.
Od 4:45 zbitcrushowany motyw no po prostu wymiata jako breakdown.

Niezły numer, jednak wypadałoby go trochę dopracować (osobiście nawet bym troszeczkę tempo podkręcił) pod względem aranżacyjnym, gdyż zbyt często niektóre motywy się powtarzają.
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Kick który wchodzi na początku zagłusza wszystko, piosenka trochę monotonna. Motyw da się znieść, ale nie porywa... nie wiem czy to wina playerka ale przydałoby się trochę podbić wysokie częstotliwości ;)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Kick który wchodzi na początku zagłusza wszystko
Bo tak ma być. Dałem sidechain na pad, żeby kick był wyraźny.
ODPOWIEDZ