" pisze:Z uplywem czasu Twoj mastering bedzie coraz lepszy na wszystko przyjdzie czas
Mam nadzieję. Dopiero zaczynam i wiele jeszcze przede mną i główna sprawa, nad która muszę popracować to właśnie mastering, który u mnie leży... I tu pojawia sie moje pytanie. Czego użyć by zrobić dobry mastering??
Wiesz to musisz robic tak zeby bylo ok ;-) jesli slyszysz ze jest pustka dodaj jakas barwe w tle lub popracuj nad tymi co sa zeby jej nie bylo troszke reverbu i innych fx i bedzie coraz lepiej ale jak juz mowilem wszystko przyjdzie z czasem nabierzesz doswiadczenia i mastering sam zacznie wychodzic
Jako dyplomowany znawca jumpstyle'u (zart) uwazam ze poczatek to katastrofa... Nuda, juz mialem wylaczyc. kicki lipa. Poszukaj na necie czegos... Jest ich teraz pełno. Zero echa, pogłosu. To wszystko jest suche... Master? Na poczatek głupie EQ poprawi jakosc. Więcej dynamiki!
2/10, bo to nie utwór z vDJ'a... Niektórzy beda wiedziec o co kaman
" pisze:Jako dyplomowany znawca jumpstyle'u (zart) uwazam ze poczatek to katastrofa... Nuda, juz mialem wylaczyc. kicki lipa. Poszukaj na necie czegos... Jest ich teraz pełno. Zero echa, pogłosu. To wszystko jest suche... Master? Na poczatek głupie EQ poprawi jakosc. Więcej dynamiki!
2/10, bo to nie utwór z vDJ'a... Niektórzy beda wiedziec o co kaman