Nowe "coś"

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
pitey
Klubowicz

Nowe "coś"

Post autor: pitey »

Witam. Wskazówki mile widziane (krytyka również :P )

Kod: Zaznacz cały

http://www.zippyshare.com/v/97902674/file.html
SErU
Nowicjusz

Re: Nowe "coś"

Post autor: SErU »

fajna nutka, pomysl ok! tylko wlasnie... czegos tu brak :) ! troszke energiczniej i bylo by ok!! 8/10 ;]
Extreme Deejay'

Post autor: Extreme Deejay' »

Mel w porzadku ale nie slysze basu :/ ? Popracuj nad masteringiem :P
Awatar użytkownika
pitey
Klubowicz

&quot pisze:Mel w porzadku ale nie slysze basu :/ ? Popracuj nad masteringiem :P
właśnie nie ma być basu :) Co do masteringu to u mnie porażka :P
Extreme Deejay'

Z uplywem czasu Twoj mastering bedzie coraz lepszy ;) na wszystko przyjdzie czas :P
Awatar użytkownika
pitey
Klubowicz

&quot pisze:Z uplywem czasu Twoj mastering bedzie coraz lepszy ;) na wszystko przyjdzie czas :P
Mam nadzieję. Dopiero zaczynam i wiele jeszcze przede mną i główna sprawa, nad która muszę popracować to właśnie mastering, który u mnie leży... I tu pojawia sie moje pytanie. Czego użyć by zrobić dobry mastering??
Extreme Deejay'

Hmmmmm........... kazdy ma swoje sposoby. Napewno trzeba uzyc jakiegos kompresora ktory nada kopa, parametric eq i sie bawisz :P

[ Dodano: 14-02-2008, 22:27 ]
Ogolnie to ja zawsze wszystko ustawiam osobno :) taki mam sposob
Awatar użytkownika
pitey
Klubowicz

&quot pisze:Hmmmmm........... kazdy ma swoje sposoby. Napewno trzeba uzyc jakiegos kompresora ktory nada kopa, parametric eq i sie bawisz :P

[ Dodano: 14-02-2008, 22:27 ]
Ogolnie to ja zawsze wszystko ustawiam osobno :) taki mam sposob
no właśnie ja też osobno każdy sampel potem jeszcze całość. jest trochę lepiej niż bez tego ale dalej widoczne braki drażnią ucho ...
Extreme Deejay'

Wiesz to musisz robic tak zeby bylo ok ;-) jesli slyszysz ze jest pustka dodaj jakas barwe w tle lub popracuj nad tymi co sa zeby jej nie bylo :P troszke reverbu i innych fx i bedzie coraz lepiej ale jak juz mowilem wszystko przyjdzie z czasem nabierzesz doswiadczenia i mastering sam zacznie wychodzic :)
Airspace

Post autor: Airspace »

Jako dyplomowany znawca jumpstyle'u (zart) uwazam ze poczatek to katastrofa... Nuda, juz mialem wylaczyc. kicki lipa. Poszukaj na necie czegos... Jest ich teraz pełno. Zero echa, pogłosu. To wszystko jest suche... Master? Na poczatek głupie EQ poprawi jakosc. Więcej dynamiki!

2/10, bo to nie utwór z vDJ'a... Niektórzy beda wiedziec o co kaman
Awatar użytkownika
pitey
Klubowicz

&quot pisze:Jako dyplomowany znawca jumpstyle'u (zart) uwazam ze poczatek to katastrofa... Nuda, juz mialem wylaczyc. kicki lipa. Poszukaj na necie czegos... Jest ich teraz pełno. Zero echa, pogłosu. To wszystko jest suche... Master? Na poczatek głupie EQ poprawi jakosc. Więcej dynamiki!

2/10, bo to nie utwór z vDJ'a... Niektórzy beda wiedziec o co kaman
dzięki, czekam na kolejne opinie :)
ODPOWIEDZ