Paul Onez - Trance Escapade (Uplift Edition)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Pawel1987
Ekspert

Paul Onez - Trance Escapade (Uplift Edition)

Post autor: Pawel1987 »

Coś nowego ode mnie :) Przedstawiam mixa złożonego z Upliting Trance'u. Energia, energia i jeszcze raz energia :) Przynajmniej mam taka nadzieję xD Liczę na komentarze :)

Tracklista:
01. Signum feat Roger Shah - Healesville Sanctuary (ASOT 450 Extended Mix)
02. Aly & Fila feat Jwaydan - We Control The Sunlight (Original Mix)
03. Aly & Fila feat Sue McLaren - Still (Jorn van Deynhoven Remix)
04. Sebastian Brandt - Ashes (Original Mix)
05. Aly & Fila feat Sue McLaren - I Can Hear You (Original Mix)
06. Steve Nyman & Dave Emanuel - Rise & Fall (Bjorn Akesson Remix)
07. Orjan Nilsen feat Neev Kennedy - Anywhere But Here (Bjorn Akesson Remix)
08. Bobina - Invisible Touch (Ferry Corsten Touch)
09. Armin van Buuren - Coming Home (Arctic Moon Remix)
10. Onova - Archipelago (Original Mix)
11. Aly & Fila feat Catherine Crow - It Will Be Ok (Arctic Moon Remix)
12. Jorn van Deynhoven & Talla 2XLC - Avalon (Jorn van Deynhoven Mix)

Kod: Zaznacz cały

http://www11.zippyshare.com/v/63485086/file.html

Kod: Zaznacz cały

http://www11.zippyshare.com/v/63485086/file.html
Pozdrawiam, Paweł ;)
Awatar użytkownika
imps
Weteran

Re: Paul Onez - Trance Escapade (Uplift Edition)

Post autor: imps »

ok jedziemy z Pawulonem nocke se walne licze na kawal dobrego trancu ;p zaczynamy juz od znanego dosc kawalka po malych konsultacjach z DJem moge napisac ze 2009 rok ale dalej trzyma fason :D pierwsze przejscie zaraz zoabcze czy Pawel dalej trzymasz swoj styl, ladnie wytrzymane do konca, wejscie, syczki i swapik miodnie oraz Pawulonowo, zdazylem sie tez przyzwyczaic ze nie spieszysz sie z przejsciami ;) drugi kawalek juz od poczatku slychac charakterystyczne dzwieki "egiptu", nawet bez zerkania na trackliste od razu rzucilbym haslo Aly&Fila, lubie bardzo ich styl i choc nie przepadam za upliftem to zawsze dazylem ich kawalki szacunkiem bo maja to "COS", fajny wokal.. kolejne przejscie mm blizniacze do pierwszego aczkolwiek tutaj tuz przed momentem swap slychac jak wyraznie niskie z wychodzacego juz kawalka gryza w uszy, powinienes je juz tam wyciszyc na kilka beatow przed crossfadingiem ;) trzeci juz kawalek sam Pawel mi zaprezentowal jako kose wiec przyslucham sie z ciekawoscia, tym bardziej ze to deynhoven. dobra jest breakdown czekam na pie*dolniecie po ramsterdamsku :P .. nie bylo :'| no ale nadchodzi kolejne przejscie wiec konec mazania, slychac juz powoli jak przebija sie z tylu drugi kawalek, potem strzala na raz i zarabiscie jesli chodzi o dynamike, madre dobranie kawalkow robi swoje, nawet bassline maja podobny ;) zerkneicie na trackliste i juz wiem ze to brandt, no jestem ciekaw bo nie sluchalem go zbyt czesto jedyny kawalek jaki kojarze to 450, ktory zdaje sie ze nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia bo nawet nie umiem go zanucic w tym momencie. troche smutny motyw ale kawalek sam w sobie niczego sobie, jak to mowia z lozka.. tzn winampa bym nie wyrzucil. nastepne przejscie dobrze wyczekane, swap i potem ladnie dlugo sie ociaga w tle, dobry pomysl z zostawieniem tego jeszcze w tle jak babka zaczyna spiewac bo bez tego zrobiloby sie pusto nagle, chociaz zostawilbym to jeszcze troche, no ale nie mozna miec wszystkiego ;p no kolejny walek znowu Aly i Fila i znowu petarda, tez ma juz swoje lata i ciagle mi sie podoba.. kolejne przejscie mi umknelo ale mysle ze jakby cos sie tam zlego dzialo to zwrocilbym uwage, wszystko przez naszego kochanego shoutboxa ;p ok kolejny kawalek bez wokalu to chyba jest rise&fall bo juz sie zgubilem, taki sobie nic wystrzalowego. nastepne przejscie przegapilem znowu ale wroce sie zeby nie bylo ze sobie folguje ;p jedno przejscie moge sobie odpuscic w secie - mam zasady! xD no to mamy fading dluzszy i potem jebut czyli jak pamietam wczesny styl Pawlowy za ktory juz mu sie kiedys dostawalo odemnie :P ok kawalek ktory leci to anywhere but here bo slysze ze babka to spiewa wiec poprzedni dobrze strzelilem ;p co do walka to taki sobie, widze drugi z kolei remiks bjorna akessona, nie powala mnie na kolana koles, teraz tak sobie mysle ze kawalek bylby lepszy gdyby wokal bylby inaczej pomyslany, ten obecny jest do bani. no ale nadchodzi pora na kolejne przejscie, dlugo czekasz potem wyciszenie ale jeszcze nic nei wchodzi dopiero potem 'na raz' chociaz costam zostalo w tyle, troche nieestetyczne to przejscie, no ale kawalek ktory wchodzi to poezja Bobina - Invisible Touch (Ferry Corsten Touch) ^D^ przejscie.. no przyznam ze nie jest latwo wysjc z tego kawalka bo zostawia bardzo duzo pustej przestrzeni, ale dobrze pomyslane zdecydowany fading przed samym swapem i poszlo jak z platka, plus za pomysl i za to ze nie bylo przepychanek. teraz armin van buuren wraca do domu, jakos mam wrazenie ze slyszalem kiedys podobny kawalek i m.in to sprawia ze mi nie podchodzi. kolejne przejscie wow bardzo szybkie i krotkie, coz mozna napisac, nie bylo zle szczerze to nawet sie troche ucieszylem ze armin skonczyl tak szybko grac :P no moze troche zlosliwy jestem ale to dla jego dobra, jak przeczyta ta recke to moze zacznie robic kawalki na miare serenity ;) archipelago - nazwa autora tego walka nic mi ni mowi, sam utwor rowniez do mnie nie przemowil wiec nie rozpisujac sie przechodze do wyczekiawnia na przejscie. oto i one, znowu krotko i dynamicznie, tu akurat znowu dobrze pomyslane bo kawalek it will be ok ma dosc potezna sekcje perkusyjna i basowa wiec calosc wychodzi bardzo dynamicznie i dziala pobudzajaco szczegolnie o tej godzinie (01:12) ;) walek bardzo pozytywny, ma powera i wpada w ucho, aly&fila (znowu ;p ) i arctic moon wykonali kawal dobrej roboty. no wiec przedemna ostatnie przejscie Pawlowego seta, na koniec zostawiony deynhoven, oby ten okazal sie byc petarda bo aly&fila nakrecili juz dyskoteke wystarczajaco ;) co do przejscia to fading i tu bez wytlumionej dolnej partii w avalonie co wg mnie bylo bledem bo gryzly sie niskie podczas wejscia, potem swap i dosc szybko pozbyles sie aly&fili - ok, tylko te niskie. zostal wiec avalon, legne wiec i wslucham sie w to co deynhoven ma nam tu do przedstawienia.. tym razem sie nie zawiodlem i avalon naprawde niezle zakrecil. na koniec moge podsumowac, calosc zgrabna, spojna, kawalki madrze dobrane tematycznie oczywiscie Pawel jak zwykle w swoim stylu, mi tam uplift nie zawsze podchodzi ale wiadomo ze kazdy ma swoje gusta :) najwazniejsze to grac swoje i Pawulon to robi, pozdro
ODPOWIEDZ