prośba o opinie

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
mrolo
Nowicjusz

prośba o opinie

Post autor: mrolo »

za 2-4 K zamiast adapterów z opcją użycia HDD po usb. Co daje dodatkowe sprzętowe playery np do virtual DJ czy innych softwarowych rozwiązań.
Proszę o szersze spojrzenie w co warto inwestować - przy raczej mniejszym budżecie. Jestem nastawiony na pewien zakup. Ciekaw jestem Waszych opinii.
Pozdrawiam.:confused:
mrolo
Nowicjusz

Re: prośba o opinie

Co by nie było niejasności chodzi mi o zakup 2 playerów + mixer przy jak najszerszyszym użyciem PCtów 2-4. Nie chce pakować się w przestarzałe technologie.
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Z mixerów polecam jakiś 4 kanałowy, skoro chcesz PCta i decki ;) Osobiście bym polecił Reloop'a RMX 40 ;) Ale poczekaj na opinie innych :p Bo jest wiele innych dobrych sprzętów, o których ja nie wiem :D Pozdro
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

I może jeszcze zmieścisz się w budżecie, jak kupisz sobie do tego 2x Pioneer CDJ 400 ;) Do tych decków możesz być pewien, że są wysokiej jakości :D
mrolo
Nowicjusz

Witam czym więcej oglądam tym więcej mam wątpliwości.
Podoba mi się Pioneer DJM 400 bo ma 5 banków pamięci na sample.
Reloop za to ma 4 kanały, jeśli chodzi o playery
to ten Pioneera jest niezły nie wiem czy jest porównanie np z
Reloop RMP-1 ?

a co o tym sądzić?
Reloop Digital DJ

będę miał tylko 4000 i widzę że braknie mi ;(
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

DJM 400 to wspanialy sprzęt, lecz niestety posiada tylko dwa kanaly, a Ty chcialeś grać z decków i kompa... Więc poradzilem 4 kanalowy ;) Ale jeżeli Ci to nie przeszkadza, to polecam tego Pioneera ;)

Co do Reloop'a Digital Jockey'a to nie wypowiem się, bo nic o nim nie wiem ;)

O Reloop'ie RMP-1 też nie za dużo Ci powiem, bo nie chce wprowadzać w bląd, ale ja slyszalem, żeby lepiej takiego nie kupować ;) Ale to opinia mojego kolegi, więc nie wzoruj się na niej. Polecam CDJ 400, używane w tej cenie znajdziesz i powinieneś się zmieścić, a jak nie, to proponuje uzbierać troszeczke więcej ;) POZDRO
mrolo
Nowicjusz

Bartii twoje dwie koleżanki w słuchawkach są dla mnie osłodą ;-)
wielkim błędem dla mnie jest brak track list w sprzętach za ponad 1000 PLN (w tańszych też ;) )
Są Pioneery 4 i 6 kanałowe ale braknie mi budżetu...
będę miał 5000 za miesiąc ale nie wiem jak będzie stałe Euro.
Nie chodzi mi o snobistyczne podejście do pioniera.
Miałem nadzieję, że za 4000 da rade złożyć coś.
czy jak kupie 2 playery +mikser mogę liczyć na obsługę Pendriveów?
czy muszę liczyć dodatkowe koszty kabli?

Dzięki w ogóle za odzew.
Napisałem do przedstawiciela Reloopa i skwitował, że tracklisty są dostępne dopiero w modelach a po kilka tysięcy (ale w denonach) ;(
Szkoda.
Chcę zainwestować nie dla wyglądu pulpitu a raczej dla możliwości.
Być może nie doceniam PCtów + debilnego 4 kanałowego TAPCO?
może kupić sampler i doskonalić jaki CJ ?

pozdrawiam

p.s. Sprzęt pewnie i tak kupię.
Czas mam do 5 kwietnia lub jak pozwoli mi na to moja napaleństwo to maj czerwiec będę miał 5000 i jak Euro nie dogoni moich pieniędzy może będę szczęśliwy :|

Przy okazji kumpel wspominał mi że na większości dużych dyskotek(np Protektor w Ostrowie Wlkp) DJe grają z PCta.
nie wiem czy cieszyć się czy płakać. Chcę iść do przodu, a w winyle, ze względu na cenę dostępność nie chcę się ładować.
mrolo
Nowicjusz

Opinia kolegi dla mnie ważniejsza jest niż opinia Pana ze sklepu.
No chyba, że kolega akurat jest zawistnikiem jakimś ;-)
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Ja bym radził decki Pioneer'a ;) Tak jak mówiłem CDJ 400 wystaczy dla Ciebie ;) Mixer na początku nie musi być taki wywalisty... Ale musze sie powtórzyć, że jak chcesz grać z kompa i z decków równocześniej, to lepiej bd na 4 kanałowym mixerze, żebyś nie musiał cały czas kabli przekładać ;) Taka moja rada... Już Ci mówiłem o Reloop'ie RMX 40 ;) Btw to ja sam gram teraz z kompa, bo na decki nie mam pieniążków, dopiero po egzaminach sobie kupuje CDJ 100 ;) Bo najlepsze do nauki wg mnie one są :p A pen driver'a wiem, że można do lepszych duali podłączyć ;) I do mixera pewnie też, ale to pewnie jakiegoś drogiego... Szczerze to ja o tym nie za wiele wiem, spotkałem się tylko z wejściem USB w dualach ;)

A vinyle wg mnie nigdy nie wyjdą z mody ;) One są ponad czasowe, a dostępność najlepsza to internet... Ale niestety cena powala. Mimo tego ich prestiż jest bardzo wysoki ;) A granie z komputera to nie to samo... Wiem, bo sam gram z niego, bo brak normalnej konsoli (posiadam tylko mixer) :D
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

mrolo pisze: Chcę zainwestować nie dla wyglądu pulpitu a raczej dla możliwości.
Być może nie doceniam PCtów + debilnego 4 kanałowego TAPCO?
może kupić sampler i doskonalić jaki CJ ?

pozdrawiam
To już od Ciebie zależy, nie ode mnie ;) Ja mam zamiar zająć się poważną DJ'ką narazie, a jak bd miał więcej czasu, to wtedy dopiero podstawy FLa i Abletona i może bd jakiś MP ze mnie kiedyś ;) xD
Zablokowany