Punkty Dem

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Punkty Dem

Post autor: Cj Ex3 »

W związku z nowym regulaminem działu Wasze Dema napisanym przez Moudiego i owym jego fragmentem:
5. Mała równość by się przydała. Osobą które nie piszą postów na forum, nie komentują innych produkcji, a sami tylko notorycznie produkcje dodają, takim osobą tematy z ich produkcjami będą usuwane. Pamiętaj nie jesteś na forum sam, jeśli chcesz być oceniany przez innych, również to rób w miare możliwości.
Jeśli wynajdę np siedem dodanych produkcji do tego działu u użytkownika który ma 30 postów, zero skomentowanych produkcji w tym dziale przez niego - usuwam temat. Żeby to było jasne, trzeba się troszkę integrować. Ale to się też tyczy użytkowników którzy są już trochę na forum i mają nawet po 1000 postów
wymyśliłem taką oto naliczajkę:

Każdy user na start dostaje np. 5 Punktów Dem (nazwijmy to PD).

Za każdy komentarz do produkcji system nalicza userowi np. 1PD, a za zamieszczenie produkcji - odejmuje 2PD.

Nie masz 2PD? Skomentuj czyjeś wałki.
To odejmie Moudiemu roboty i pozwoli uniknąć nieporozumień typu: "nie zamykaj, przecież komentuję!"

Pytanie tylko czy coś takiego już istnieje/łatwo to napisać pod vB. Wydaje mi się, że można tak podrobić skrypt Wstawek :)
Pozdro ;)
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Re: Punkty Dem

Post autor: dycha »

W sumie dobry pomysł, można tak zrobić ogólnie w całym dziale wp. Skrypt w php napisać. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

nie głupi pomysł trzeba przyznać ;)
w sumie mi to obojętne bo nie jestem z tych co nie komentują a takich niekomentujacych osób w dziale MP jest sporo ;x ale co zrobic.. ja im czasami skomentuję ale dla mnie też się liczy to, kto ile ma postów ;)
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

wymyślajcie co chcecie Chomik i tak tego nie doda :D jak mu się nie chce działu DnB wyciągnąć nawet a to jest kilka kliknięć
Moudy

Post autor: Moudy »

Tak Bazyl ma racje, ja wiem że wy macie zawsze dużo dobrych pomysłów które często popieram i chciałbym realizować. Bo akurat ten pomysł jest bardzo dobry.
Ale ja naprawdę nic nie mogę zrobić jesli chodzi o techniczną część strone forum, czyli jakieś modyfikacje..
Chomik wiele rzeczy ignoruje, choćby chcieć i mu dać nawet jakby zrobić na własną ręke to powie, że ze względu na bezpieczeństwo tego nie przyjmie, albo coś innego..
Dlatego sam kiedyś napisałem że ten dział powinien zmienić nazwe z "UWAGI, Pomysły ,Problemy" na "Problemy w działaniu forum" bo na takiej zasadzie ten dział teraz tylko działa.
Powiem wam krótko lepiej darujcie sobie pisanie tutaj takich pomysłów, bo to nie ma najmniejszego sensu niestety, ze względu na to że to tak czy siak nie przejdzie.
Trzeba byłoby mieć na prawde duże poparcie forum żeby coś weszło.. a nawet ilość chętnych nie świadczy o tym czy zostaną zrealizowane.
Awatar użytkownika
radekdudek11
Specjalista

Post autor: radekdudek11 »

Albo sie rozwijamy albo cofamy ,pomysl genialny ,ruszylo by sie cos
Jak tam chomik woli ale w krotce ludzie tylko dla remix packa sie tu zarejestruja i nara ,
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Pomysl bedzie poparty jak zaswiecisz zielonymi przed Chomika oczami... ;/
Nic sie nie ruszy a pomysl dobry bo nie lubie tez "jednorazowych" producentow oceniac. :P Tylko konkretnych w postach userow.
Bo tez odpowiedzi typu dobre mnie jakos za bardzo nie motywuja. Wprawdziee minka sie cieszy jak komus sie podoba. Ale brakuje konkretnej wypowiedzi ktora by nakierunkowala do dalszego szlifowania "diamentu" ;)

Wprawdzie zeby ktos nie nabijal postow odpowiedziami typu "fajne","do bani" itd. Wprowadzilo by sie limit. Minimum jednego zdania zlozonego...czy cos podobnego , aby owy PD otrzymac ;)
Moze cos przeoczylem,zle powiedzialem to sorki :D ale zapoznalem sie pobieznie z tematem ;)
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Powiedzmy min. 200 znaków. Mnie też strasznie wku*wiają komentarze typu "dobre", "fajne" itd... Ale to problem nie tylko młodych nabijaczy, weterani też są w ch*j leniwi. Nie będę sypać nickami ale to co się tu dzieje to w pale się nie mieści ;/
Moudy

Post autor: Moudy »

Wiecie co niby dobry pomysł, ale nie do końca...
Primo nie każdy zna się tyle na produkcjach by konstruktywnie i rozwijnięcie ocenić
Secundo nikt nie czyta regulaminu po za starymi userami.. sami widzicie ile tematów musze zamykać czy edytować i upominać.. takie coś to dodatkowy katusz dla mnie, więc raczej odpada. Niestety nic się nie poradzi, że ludzie są jacy są.
Awatar użytkownika
DJTeQuila Inc
Weteran

Post autor: DJTeQuila Inc »

Pomysł może i dobry ale najpierw to zmienicie swoje podejscie do innych co muze robia i ci co wrzucają bo ten brak komentarzy to wasza zasługa (pisze Ogólnie do wszystkich) bo teksty typu nie mój gatunek,wiec nie komentuje i podobne brednie,chamskie zachowanie i wulgarne odzywki jest tu no początku dziennym wiec jak wymagacie cos od inny dajcie sami przykład,puki sie to nie zmieni to żaden dobry pomysł nie jest wart zachodu Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

DJTeQuila Inc pisze:Pomysł może i dobry ale najpierw to zmienicie swoje podejscie do innych co muze robia i ci co wrzucają bo ten brak komentarzy to wasza zasługa (pisze Ogólnie do wszystkich) bo teksty typu nie mój gatunek,wiec nie komentuje i podobne brednie,chamskie zachowanie i wulgarne odzywki jest tu no początku dziennym wiec jak wymagacie cos od inny dajcie sami przykład,puki sie to nie zmieni to żaden dobry pomysł nie jest wart zachodu Pozdrawiam
Cała prawda o komentarzach na Muzikum xD
Awatar użytkownika
Dj Spector
Specjalista

Post autor: Dj Spector »

:lol2:
ODPOWIEDZ