Słabo ściąga
Słabo ściąga
Czy też tak macie że wolno wam ściąga mp3. Mam net 1 mega a transfer 20kilo. Co może być przyczyną?
Re: Słabo ściąga
wirus
szpieg na pokładzie,obciazenie servera,trojan sporo tego moze byc,dawno nie robiony format to sa głowne przyczyny
Własnie jestem świerzo po formacie. Co do obciążeń serwera to jest przygotowany na 2 tyś osób a podłączonych jest 160. Pozatym z miśka ciągnie mi nawet do 3mega. Z innych stron jakieś instalki itp ok 140kilo
-
Marvin-Mode
Powodem jest podział serwera i jego prędkości na premium account i zwykłe (bezpłatne). Oczywiste jest, że takie działanie ma na celu zmuszenie użytkowników do płacenia za użytkowanie serwera.
-
Marcinekg007
- Użytkownik
czasami serwery są przeciążone albo linia. też mam 1 mg i czasami nawet z rapida mi ściąga po kilkanaście kb a nie sto pare... poczekaj za jakiś czas może wszystko wróci do normy
-
sliwek
Jak dobrze zrozumiałem to mam radę. Na rapidzie jak wpisujesz kod to masz wybrany jeden serwer spośród dostępnych. Jak odpalisz ten sugerowany i wywali Ci słaby transfer to anuluj pobieranie i przełącz się na jakiś inny serwer (kod zostaw ten sam, zmień tylko zaznaczenie przy serwerze i klik na download via...), wtedy powinno Ci wystartować z lepszą prędkością." pisze:czasami serwery są przeciążone albo linia. też mam 1 mg i czasami nawet z rapida mi ściąga po kilkanaście kb a nie sto pare... poczekaj za jakiś czas może wszystko wróci do normy
No chyba że Ci transfer spada w trakcie pobierania, a nie od poczatku to na to nie mam rady.
Jeśli już to wiesz i tak robisz, a chodziło Ci o coś innego to zignoruj mój post
Jako program wspomagający polecam flashget. Po zerwanym połączeniu łączy się z serwerem ponownie co w przypadku pobierałek z IE i mozilli się nie dzieje.
wiem wiem, nieraz też tak próbowałem u dupa... flashget też miałem kiedyś ale czy działa on na rapidzie? tego to nie wiem... pozdr