Słabo ściąga

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
grzesio
Nowicjusz

Słabo ściąga

Post autor: grzesio »

Czy też tak macie że wolno wam ściąga mp3. Mam net 1 mega a transfer 20kilo. Co może być przyczyną?
Awatar użytkownika
Bartezz
Ekspert

Re: Słabo ściąga

Post autor: Bartezz »

wirus :D szpieg na pokładzie,obciazenie servera,trojan sporo tego moze byc,dawno nie robiony format to sa głowne przyczyny
grzesio
Nowicjusz

Post autor: grzesio »

Własnie jestem świerzo po formacie. Co do obciążeń serwera to jest przygotowany na 2 tyś osób a podłączonych jest 160. Pozatym z miśka ciągnie mi nawet do 3mega. Z innych stron jakieś instalki itp ok 140kilo
Marvin-Mode

Post autor: Marvin-Mode »

Powodem jest podział serwera i jego prędkości na premium account i zwykłe (bezpłatne). Oczywiste jest, że takie działanie ma na celu zmuszenie użytkowników do płacenia za użytkowanie serwera.
Awatar użytkownika
Duuszeeek
Weteran

Post autor: Duuszeeek »

uzywaj program do sciągania z wzmocnionym transferem ;)
Marcinekg007
Użytkownik

Post autor: Marcinekg007 »

miałem takiego trojana co mi transfer obciążał :/ :/
Awatar użytkownika
Captiva
Specjalista

Post autor: Captiva »

czasami serwery są przeciążone albo linia. też mam 1 mg i czasami nawet z rapida mi ściąga po kilkanaście kb a nie sto pare... poczekaj za jakiś czas może wszystko wróci do normy
sliwek

Post autor: sliwek »

&quot pisze:czasami serwery są przeciążone albo linia. też mam 1 mg i czasami nawet z rapida mi ściąga po kilkanaście kb a nie sto pare... poczekaj za jakiś czas może wszystko wróci do normy
Jak dobrze zrozumiałem to mam radę. Na rapidzie jak wpisujesz kod to masz wybrany jeden serwer spośród dostępnych. Jak odpalisz ten sugerowany i wywali Ci słaby transfer to anuluj pobieranie i przełącz się na jakiś inny serwer (kod zostaw ten sam, zmień tylko zaznaczenie przy serwerze i klik na download via...), wtedy powinno Ci wystartować z lepszą prędkością.
No chyba że Ci transfer spada w trakcie pobierania, a nie od poczatku to na to nie mam rady.
Jeśli już to wiesz i tak robisz, a chodziło Ci o coś innego to zignoruj mój post :D
Jako program wspomagający polecam flashget. Po zerwanym połączeniu łączy się z serwerem ponownie co w przypadku pobierałek z IE i mozilli się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Captiva
Specjalista

Post autor: Captiva »

wiem wiem, nieraz też tak próbowałem u dupa... flashget też miałem kiedyś ale czy działa on na rapidzie? tego to nie wiem... pozdr ;)
ODPOWIEDZ