Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
dj Salcido
Użytkownik

Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?

Post autor: dj Salcido »

Podajcie przykłady tanich Polecanych na początek cd - playerów i mixerów tak razem do 500zł. <Jeśli to wogóle możliwe ;-[
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Re: Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?

Post autor: 89ninja89 »

dj Salcido pisze:Podajcie przykłady tanich Polecanych na początek cd - playerów i mixerów tak razem do 500zł. <Jeśli to wogóle możliwe ;-[
moze jakies MIDI??

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item545311592_reloop_digital_jockey_usb_midi_kontroler_nowosc.html
+ w miare dobrykomp i oprogramowanie - powoli mozna smigac

masz 3 w jednym - 2x cd ;] i jakis mixer, tyle, ze 480 do tych 500 musialbys dozbierac

nie wiem dokladnie z czym to sie je, bo nie gralem na czyms takim

tyle ode mnie, pozdr
R@dus

Post autor: R@dus »

Jak masz 500zł to nawet się w to nie pakuj, na samym początku od razu się zniechęcisz, dozbieraj do 1500zł i wtedy może coś sensownego się kupi. Chyba że tak jak mówi 89ninja89 możesz kupić kontroler, bo za 500 jakąś używkę herculesa byś kupił.
nyguss
Weteran

Post autor: nyguss »

moim zdaniem najlepiej byloby miec kogos znamego zeby pocwiczyc u niegio na poczatku a potem dopiero dozbierac i kupic cos sensownego bo kupic syf za 500zl zaczac grac cos a potem po roku zmieniac to nie ma sensu. to juz lepiej kupic 1cd dobry podpiac pod kompa noi mixer a potem jak uzbierasz wiecej to kupic 2 cd a nie kupic 2 syfy bo szkoda.
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Albo możesz zrobić tak jak ja, o ile to uważasz za sensowne :) Kup sobie mixer do 500zł jakiś używany i podepnij na początek do kompa. A jak uzbierasz więcej kasy to wtedy kupisz sobie jakieś dobre cd-playerki :)
dj Salcido
Użytkownik

Post autor: dj Salcido »

A jak wydam dużo kasy i nie zostane prawdziwym dj - jem a jestm poczatkujacy ;-[ a co myślicie o tych odwarzaczach
1 www.allegro.pl/item546797037_profesionalny_odtwarzeacz_cd_%5Efvat_%5Esklep_%5Epn.html
2 www.allegro.pl/item544953340_gemini_cdx_02_podwojny_odtwarzacz.html
Awatar użytkownika
Qbik
Użytkownik

Post autor: Qbik »

Chłopie nie kupuj takich zestawów, zniechęcisz się szybciej niż myślisz mając coś takiego... dozbieraj do 1500zł (idą wakacje, pójdziesz na jakieś truskawy :P PP) i kupisz sobie coś w miarę sensownego... każdy z nas miał obawy czy się w to wszystko "wkręci" ja kupując swój sprzęcik nie miałem pojęcia z czym to się je, nigdy nie miałem możliwości pogrania u kogoś, a ustawienie CUE było nielada wyzwaniem :) Zasada jedna, im droższy sprzet tym łatwiej się gra :) zatem jeżeli na chwile obencą nie wyobrazasz sobie życia bez muzyki, próbowałeś grać na jakichs softach na kompie ale chcesz "wiecej" ...to zbieraj siano. Granie bez gapienia sie w monitor to zupełnie inna bajka... :)
Awatar użytkownika
danielito
Weteran

Post autor: danielito »

Ja kupiłem

http://www.mtecmusic.com/catalog/images/djx700.jpg
za 800zł, trochę grałem z kolegą na imprezach, początkowo za darmo (trochę przed imprezą pokazywał mi wszystko) później dopiero za jakieś tam pieniądze... Przy okazji zdobywałem jakieś doświadczenie... :D Dopier później kupiłem 2 CD Playery Reloop'a, Dobre słuchawki i mikrofon. Teraz już mam 2 CD Playery Pioneer CDJ200, Mikser Pioneer DJM400 i słuchawki Stanton Dj 2000 oraz kolumny itp. Już mam czym pograć sam na imprezie...
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

dj Salcido pisze:A jak wydam dużo kasy i nie zostane prawdziwym dj - jem a jestm poczatkujacy ;-[ a co myślicie o tych odwarzaczach
1

http://www.allegro.pl/item546797037_profesionalny_odtwarzeacz_cd_%5Efvat_%5Esklep_%5Epn.html
2

http://www.allegro.pl/item544953340_gemini_cdx_02_podwojny_odtwarzacz.html
Nie kupuj czegoś takiego... Ja narazie nie mam kasy na decki, to gram z kompa. No pamiętaj, że każdy początek jest trudny. Ja planuje zbierać pięniądze na coś lepszego, zamiast grać na byle czym :| Uzbieraj troszke kasy i kup sobie np. Pioneer'a CDJ 100 lub CDJ 200 :)
night_crawler

Post autor: night_crawler »

opłaca się w ogóle na początek ten kontroler ?
bo w sumie 1-szy raz takie cosik widze i się zastanawiam ?;d

ed: takie inne te forum, tak od dołu leci ;dd
Zablokowany