Witam mam FL od roku i robię już w nim niezłe konkrety. Ale nadal nie wiem, bo nie wiem czy jest możliwość w ogóle jak zmienić tonacje na konkretnego klocka w piano roll.
Chodzi mi o to żeby filtrować dźwięki np wykluczyć treblesy midy czy też bassy. Proszę o pomoc jeśli jest taka możliwość
Tonacja w FL
-
MAD_MAXX
Re: Tonacja w FL
To nie jest tonacja tylko korekcja, tzw. equalizer.
Musisz wrzucic dany instrument lub sampler, na mixer przyporzadkowujac mu numer i potem w mixerze wybrac np. fruity equalizer.
Musisz wrzucic dany instrument lub sampler, na mixer przyporzadkowujac mu numer i potem w mixerze wybrac np. fruity equalizer.
-
m4j0r
Re: Tonacja w FL
jeśli chodzi ci dosłownie o to co napisałeś, to w channel settings jeżdzisz prawym po ramie "piania" i ustawiasz zakres działania klawiatury, a po mojemu chodzi ci o korekcję - equalizer
otóż mój drogi, w channel settings masz w prawym górnym rogu numer kanału w mixerze, do którego przypisany jest sampel/generator, parametr oczywiście możesz zmienić, otwierasz mixer (F9), wybierasz kanał do którego przypisałeś ścieżkę, tam masz 8 slotów na efekty, z listy wybierasz dowolny equalizer, kręcisz według uznania.
otóż mój drogi, w channel settings masz w prawym górnym rogu numer kanału w mixerze, do którego przypisany jest sampel/generator, parametr oczywiście możesz zmienić, otwierasz mixer (F9), wybierasz kanał do którego przypisałeś ścieżkę, tam masz 8 slotów na efekty, z listy wybierasz dowolny equalizer, kręcisz według uznania.