Wielki problem(help!!!)
Wielki problem(help!!!)
Jak mnie to wk....ia!!!Kilka godzin na projekcie w flu,ladnie sie klei nie ma problemu,koncze prace ide spac,wstaje odpalam projekt,wiesza sie w jednym momencie i pi...ec,nima.Trzeba konczyc proces ctrl-alt-del bo inaczej zero reakcji.Mial tak ktos?Da sie odzyskac projekt?Czekam na odpowiedzi,jak sie nie doczekam biore siekiere i rabie sprzet,albo nie bo to was zachecie,zeby nie odpowiadac.Strasznie mnie to zdenerwowalo bo zawzialem sie i siedzialem az mnie dupsko bolalo,a tu bam i nie ma

Re: Wielki problem(help!!!)
Poszukaj projektu w folderze trash bin, jak się wiesza w trakcie otwierania projektu, spróbuj zaobserwować na jakim elemencie się wiesza i odinstaluj/przeinstaluj ten element/vst. Sukcesu nie gwarantuję, możesz stracić wykręcone na tym syntezatorze brzmienie.
Mam go,wieszal mi sie na zwyklym flowskim pianinku,udalo mi sie odpalic proja i wywalilem pospiesznie czeskie piano i smiga,takze jest ok,poszedl tenks enyłej
nie poszedl,nie ma opcji,widac nie zasluzyles jednak
nie poszedl,nie ma opcji,widac nie zasluzyles jednak
-
Moudy
Co ma piernik do wiatraka?darXide pisze:Poszukaj projektu w folderze trash bin, jak się wiesza w trakcie otwierania projektu, spróbuj zaobserwować na jakim elemencie się wiesza i odinstaluj/przeinstaluj ten element/vst. Sukcesu nie gwarantuję, możesz stracić wykręcone na tym syntezatorze brzmienie.
Aplikacja zawiesza się jako całość, wtyczka to tylko moduł, który jest bindowany z FL.exe. Więc tak problemu nie naprawi.
Co do odzyskiwania pliku
Najczęstrzym powodem uszkodzeń projektów FLP są wtyczki pochodzące od producentów trzecich które piszą wtyczki nie kompatybilne z dostarczanymi ze środowiskiem Fl STudio.
Mi dość często wywala się V-station.
Jeśli już uszkodziło Ci się to polecam program FL Studio Diagnostic, ja dzięki niemu odzyskałem projekt.
Tak to jest że, właśnie dana wtyczka ma problem z kompatybilnością, dobrze darXide powiedział ale co do zawieszania to jednak cały FL się zawiesza. Zazwyczaj konkretnie padają dane wtyczki. Ten program odnajdzie Ci wtyczke która wpadła w debug nastę
Bo może być taka sytuacja że, nie znajdziesz wtyczki która ma problem, lub może być ich kilka.
dlatego polecam Ci ten program na przyszłość, jest o niebo bezpieczniejszy niż ręczne zabijanie procesów i szukanie problemu
Jak to co ma piernik do wiatraka? Wtyczki są normalnymi aplikacjami otwierają się jednak w drzewie procesów Fl.exe, a nie jako osobny proces. Normalne dla aplikacji jest to że się przywiesi, a skutkiem zwiechy modułu jest zwiecha całego drzewa Fl.exe, ponieważ blokuje ładowanie reszty modułów, eliminacja modułu eliminuje zwiechę, nie widze nic bardziej logicznego.
A fl diagnostic przyda się, spoko, ja jednak dalej będę stosował swoją metodę, jeśli któregoś pięknego dnia nie pomoże, zastosuję to narzędzie i zbadam jego skuteczność.
Piszesz dokładnie to samo co ja i jeszcze masz problem, o co ci chodzi?Tak to jest że, właśnie dana wtyczka ma problem z kompatybilnością, dobrze darXide powiedział ale co do zawieszania to jednak cały FL się zawiesza. Zazwyczaj konkretnie padają dane wtyczki.
A fl diagnostic przyda się, spoko, ja jednak dalej będę stosował swoją metodę, jeśli któregoś pięknego dnia nie pomoże, zastosuję to narzędzie i zbadam jego skuteczność.
Moim zdaniem to ten temat powinien byc zamkniety bo nie podano dokladnych inforamcji w temacie. Wyobrazcie jakby wygladal caly dzial z takimi postami.. Rozumiem "Help" ale dalej powinno byc np "projekt FLP sie zacina".