Z 5500 :)
- switek1987
- Klubowicz
Z 5500 :)
Mam podłączonone głosniki logitech z-5500 z odtwarzaczem dvd wiwa 128 usb(chyba takie) kablem optycznym.I nasowa mi sie pytanie czy takie połaczenie jest połączenien ktore mi pokarze na co naprawde stac te głośniki w 100% czy ich mozliwosci nie są wogole wykorzystywne??prosze o jakies konkretne posty 
Re: Z 5500 :)
kablem optycznym wyciągniesz o wiele lepsza jakość dźwięku niż poprzez cinch i z tego co wiem to jedyne najlepsze podłączenie przy tych głośnikach, jedynym zastrzeżeniem w tym wypadku miałbym do odtwarzacza DVD ponieważ nie oszukujmy sie, ale nie jest on najlepszej firmy i jakości
W tym wypadku wykorzystywany jest w 100% potencjał głośników poprzez podłączenie ich kablem optycznym. Tak jak pisałem utratą jakosci moze być spowodowany odtwarzacz DVD.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
- switek1987
- Klubowicz
Chacialo mi sie targac z tymi głosnikami po pokojach i podłaczyłem z ciekawosci pod PC na zintegrowanej karcie muzycznej.Na panelu widnial napis 6CH direct i naprawde zauwazylem ze graja lepiej niz podlaczone pod te DVD opticalem.mysle na zakupem dobrej karty muzycznej do PC za jakies 600zl tylko nie wiem czy to nie bede pieniadze wyrzucone w błoto?Deszczu czytałem juz wiele artykułów na temat tych głosnikow i wiele z nich uwaza ze "dobra"karta muzyczna jest niezbena dla uzyskania efektu.Pod kompa tez mozna przeciez opticalem podlaczyc jak karta ma taka mozliwosc a DVD to DVD praktycznie brak jakichkolwiek mozliwosci ustawiem procz smiesznymn EQ.Mysle ze dla sluchania muzyki najlepiej jak widnieje napis na panelu 6CH direct a nie Dolby Digital music czy movie a teraz mozliwosci pod DVD nie mam takiej.
te Z5500 to są głośniki w największym stopniu przeznaczone do komputera( taki mini zestaw kina domowego ) i zakup dobrej karty muzycznej rzędu creative X-Fi fatality byłoby moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem wtedy na pewno wycisnąłbyś soki z tego sprzętu