Zasilacz iBox - problemu z urochumieniem komputera , co mu dolega ???

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
P@co
Użytkownik

Zasilacz iBox - problemu z urochumieniem komputera , co mu dolega ???

Post autor: P@co »

Witam , moj komputer wygląda tak :

-AMD Sempron (tm) 3.0 Ghz ( 1608 )
-plyta Msi Nforce 550 k9neo
-2 razy kosc pamieci ddr2 256MB kazda , 533 mhz
-dysk 200GB
-zasilacz !!!! zasilacz !!!!- ibox 400 Max
-grafa nvidia geeforce 6600 GT 128 MB

Ostatnio pojawil sie u mnie problem tzn komputer nie chce sie wlączyc , dokladniej wlacza sie do pewnego momoentu i nagle zatnie sie i nic sie z nim nie dzieje . Raz weszedlem do biosu i nawet tam mi sie zacielo !!! Nie wiem czy dobrze mysle ale podejrzewam walniętą plyte głowną i zasilacz ktory ponoc za ciekawy nie jest .

Zamierzam kupic zasilacz Amacrox Warrior AX450 400W
Oraz plyte glowna gigabyte lub asusa , jeszcze nie wiem jaka , mam nadzieje ze mi doradzicie , badz pokierujecie mnie w innym kierunku , moze jestem w blędzie i cos innego jest u mnie popsute ????

Prosze o wypowiedzenie sie na temat mojego problemu , ewentualnie wdzieczny bym byl za podanie dobrej strony komputerowej w ktorej mogliby mi lepiej pomóc , z gory dziex . . .
robert005

Re: Zasilacz iBox - problemu z urochumieniem komputera , co mu dolega ???

Post autor: robert005 »

Pika coś przy włączeniu ? jakiś dźwięk z wewnątrz się wydobywa :p? Nie możemy po takim opisie ci od razu powiedzieć co z nim nie tak... więcej osoba ci doradzi której dostarczysz tego kompa do rączek(czyt. serwisant) :) Myślę że albo coś jest nie tak z dyskiem albo kartą grafiki. Ręki sobie obciąć nie dam :)
P@co
Użytkownik

Post autor: P@co »

Nic nie pyka , dzwieki jaki byl przy wlączaniu pozostal . Poprostu zaczyna sie wlaczac bios i nagle cos sie zatnie jakby szukal czegos i nie mogl znalesc ( wszystkie usb odlączone ) , jesli nawet uda mu sie przejsc dalej to zatnie sie podczas ladowania systemu . Raz moze udalo mi sie wlaczyc system ale po chwile sie zwiesil i nic cie szlo robic .

Czemu stawiasz na grafe ? Dysk ? Moim zdaniem to lipny zasilacz popsól plyte głowna i dlatego teraz to wszystko ze sobą nie wspólgra , bo przeciez co ma do siebie ladowanie biosu i dysk twardy ???
robert005

Post autor: robert005 »

Jeśli wiesz co to może być to czemu się pytasz :) Nikt ci po takim szczegółowym opisie dokładnie nie pomoże... Możemy tylko przypuszczać. Z googli wynika że to mogą być problemy z zasilaczem. Pożycz od kolegi, podepnij i zobacz jak się zachowa, jak też będzie pyskował to zbieraj na płytę, jak będzie ok to nie oddawaj koledze już zasilacza :p
ODPOWIEDZ