Ableton vs FL Studio
Ableton vs FL Studio
Mam takie malutkie pytanie czy ableton bądź reason, oferują więcej niż FL Studio?
Może pytanie brzmieć głupio, ale jestem ciekawy ...
Może pytanie brzmieć głupio, ale jestem ciekawy ...
Re: Ableton vs FL Studio
Na poczatek ci powiem ze Reason jest zamknietym srodowiskiem (Nie ma mozliwosci wpinania VST,VSTi) Jedynie poprzez REWIRE.
Ableton a FL Studio..
Korzystam z FL Studio.
Mialem zaczac korzystac tez z Abletona
I powiem tak.. Mozesz robic sety na Ablecie..
FL Studio jest bardziej intuicyjny
Masz mozliwosc mrozenia sciezek w Abletonie.
Reszta to juz powinna byc twoja decyzja.. Ale pragne poinformowac ze DAW to DAW wiec zbytnio roznicy nie ma.. Chociaz Abletona tez za duzo nie rozgryzlem
Ableton a FL Studio..
Korzystam z FL Studio.
Mialem zaczac korzystac tez z Abletona
I powiem tak.. Mozesz robic sety na Ablecie..
FL Studio jest bardziej intuicyjny
Masz mozliwosc mrozenia sciezek w Abletonie.
Reszta to juz powinna byc twoja decyzja.. Ale pragne poinformowac ze DAW to DAW wiec zbytnio roznicy nie ma.. Chociaz Abletona tez za duzo nie rozgryzlem
- DeepBlueEyes
- Użytkownik
Ja jadę na Abletonie. I polecam. Prosty w obsłudze. Jest trochę wbudowanych efektów, niektóre naprawdę dobre. Próbowałem też FL ale Ableton wydaje mi się znacznie łatwiejszy. (Te patterny, playlisty, podpinanie pod mixer w FL x.x).
Tylko że znacznie łatwiej znajdziesz projekty,tutki i inne tego typu badziewia do FL Studio właśnie.
Czy oferują więcej ? Wydaje mi się że poziom ten sam. Dźwięki i tak masz z VSTi, dużo efektów również, a przecież (jak to mówi sygnaturka z jakiegoś forum, chyba naszego): Muzyki nie tworzy program, tylko producent.
Tylko że znacznie łatwiej znajdziesz projekty,tutki i inne tego typu badziewia do FL Studio właśnie.
Czy oferują więcej ? Wydaje mi się że poziom ten sam. Dźwięki i tak masz z VSTi, dużo efektów również, a przecież (jak to mówi sygnaturka z jakiegoś forum, chyba naszego): Muzyki nie tworzy program, tylko producent.
a powiedz mi skąd brać sample, i czy wtyczki które pasują do FLa będą działać także pod Abletona? 
VST/VSTi ogolny format wtyczek. Oba softy je obsluguja.
Skad brac wtyczki/sample?
A zadam ci wazne pytanie?
Kupno czy nielegalne sciaganie?
Jak widzisz co do intuicyjnosci zdania wydaja sie byc podzielone.
chyba większość osób używa nielegali, jak już ogarnę jakiś program to wtedy pomyśle nad kupnem ... 
- radekdudek11
- Specjalista
pierwszy milion trzeba ukrasc, coz mysle ze programy zblizone mozliwosciami
- DeepBlueEyes
- Użytkownik
Jeśli chcesz sample polecam zajrzeć do działu 'Stuff 4DJ' na naszym forum. Wprawdzie wiele jest nielegalnych, ale do zapoznania się z programem nie ma różnicy. Tylko nie zapomnij podziękować uploader'owi. !
Darmowe sample znajdziesz na stronie:
Niektóre z nich nie ustępują jakością tym płatnym
Darmowe sample znajdziesz na stronie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.musicradar.comRe: Ableton vs FL Studio
w sumie to chyba jednak zostane przy FL Studio, bo później mase pieniędzy bym musiał wydać by kupić Abletona