Lekko opóźniony klawisz w Fl-u
Lekko opóźniony klawisz w Fl-u
Witam. Mój problem wygląda nastepujaco: mam keyobardzik podłączony do kompa, dziala w flu9, lecz emisja dzwieku jest nieco spowolniona. w ustawieniach ASIO zmienialem latencje, jednak nie przynioslo to poprawy. Nie jest to duze opoznienie, ok 0,5 sek, nie ma wiec co dramatyzowac ale przy nagrywaniu szybszych partii skutecznie przeszkadza. Jakies pomysly?
- Dj Herman DST
- Weteran
Re: Lekko opóźniony klawisz w Fl-u
w FL studio wejdz w audio settings i suwak "buffer lenght" przesuń maksymalnie w lewo.
Jeżeli dzwiek bedzie się "zacinał" przesuwaj w prawo aż ustawisz odpowiednią proporcje.
Pozdrawiam.
Jeżeli dzwiek bedzie się "zacinał" przesuwaj w prawo aż ustawisz odpowiednią proporcje.
Pozdrawiam.
chodzi ci o Audi settings --> Show asio panel ---> buffer size? o to zadbalem juz wczesniej ale raczej zwiekszalem niz zmniejszalem.teraz gdy zmniejszam widze ze jest mniej ms gdy tyle ze wiele dzwieki charczą i są zdeformowane... to wina karty dzwiekowej?
Jakim kablem masz to podłączone? Bądź co bądź faktem jest to, że latencji w 100% nie zwalczysz. Ustawienia bufora (buffer size) nic tu raczej nie pomogą.
Nie, MIDI jest o wiele wolniejsze od USB. Latencji przez kabel nie zwalczysz, musisz sobie jakoś poradzić. Ustawienia bufora nic nie pomogą. To tylko moje myśli, może ktoś jeszcze się dołączy 
- Dj Herman DST
- Weteran
A moze spróbuj na wczesniejszej wersji FL? np. FL Studio 5;
Wymaga wiele mniej od dziewiątki więc może to być metoda. Partie możesz zapisac do midi o odtworzyc w FL 9 jeżeli na codzień korzystasz.
Wymaga wiele mniej od dziewiątki więc może to być metoda. Partie możesz zapisac do midi o odtworzyc w FL 9 jeżeli na codzień korzystasz.