Poszukuję najlepszych (najdokładniejszych) decoderów i encoderów mp3

Jeżeli masz pytanie dotyczące sprzętu, napisz, a na pewno ktoś pomoże ci rozwiązać twój problem.
Awatar użytkownika
Ath Leete
Użytkownik

Poszukuję najlepszych (najdokładniejszych) decoderów i encoderów mp3

Post autor: Ath Leete »

Szukam takich decoderów które wyciskają możliwie jak najwięcej z mp3 + jak należy je poprawnie zainstalować
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Re: Poszukuję najlepszych (najdokładniejszych) decoderów i encoderów mp3

Post autor: Dj Herman DST »

z pustego salomon nie naleje :mur: . zainstaluj FORMAT FACTORY i tam masz multum opcji jeżeli Ci tak zależy, ale te cyfry to dla laików. pisz na moje GG to Ci podesle programik
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Format Factory <3
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Watpie zebys uslyszal roznice w decodowaniu dzwieku.
Ja tam nie konwertotuje plikow.. ale mi sie wydaje ze nie da sie tak uchem poznac zbytnio.. chyba ze naprawde trefny konwerter i ucina wiecej wartosci niz moze...
Za swoich czasow uzywalem Godfather'a
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Post autor: Dj Herman DST »

tutaj problem polega na tym, ze mozna uzyskac dobra jakosc i jak najmniejsze straty przy operacji WAV->MP3 natomiast nie można (chyba że się myle) odzyskać utraconej jakości przy MP3->WAV. pozatym mp3 192kbps jest praktycznie nie rozróżnialne od czystego WAV dla ludzkiego ucha (muzycy i producenci mogą słyszeć różnice), a MP3 320kbps praktycznie zadem producent ze swiatowej czołówki i najlepszy spec od masteringu nie zobaczy różnicy. jestesmy tylko ludzmi i podtrzymuje swoja wcześniejsza wypowiedź, że liczby sa dla laików a co za tym idzie po co komuś wWAV o rozdzielczosci np. 192KHz ? do tresowania nietoperzy ? xD
ODPOWIEDZ