Problem z działaniem mikrofonu w FL Studio

Jeżeli masz pytanie dotyczące sprzętu, napisz, a na pewno ktoś pomoże ci rozwiązać twój problem.
Filozof1293870

Problem z działaniem mikrofonu w FL Studio

Post autor: Filozof1293870 »

Siemanko wszystkim! Piszę tu na forum, ponieważ mam pewien problem
i nie wiem jak go rozwiązać :| Mianowicie chodzi mi o podłączenie mikrofonu dynamicznego Shure 58 przy podłączeniu do klawiatury Midi M- Audio Ozone
do programu FL Studio... Czy ktoś wie jak to zrobić, szukałem już na kilku forach, lecz tamtejsze zastosowania nie były prawidłowe i efektowne...
Plz pomóżcie w jakiś sposób :)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Re: Problem z działaniem mikrofonu w FL Studio

Post autor: lsudny »

Hmm. Chcesz podłączyć mikrofon do tego Ozone'a, czy jak? Spróbuj może po prostu podłączyć mic do komputera i ustawić go w FL'u :)
Filozof1293870

Nie, ten mikrofon jest podłączony do Ozona, ale grunt w tym, zeby przy połączeniu tych dwóch rzeczy dało się nagrywać w Flu.
Ta klawiatura działa podobnie jak mikser, taki pakiet wszystko w jednym, tylko ja nie wiem jak ustawic w flu, zeby moj majk działał przy takim zastosowaniu jakie opisałem na początku... Wiesz o co mi chodzi?
Filozof1293870

Nie, ten mikrofon jest podłączony do Ozona, ale grunt w tym, zeby przy połączeniu tych dwóch rzeczy dało się nagrywać w Flu.
Ta klawiatura działa podobnie jak mikser, taki pakiet wszystko w jednym, tylko ja nie wiem jak ustawic w flu, zeby moj majk działał przy takim zastosowaniu jakie opisałem na początku... Wiesz o co mi chodzi?
Filozof1293870

Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Żeś zaspamował :P Patrzę sobie właśnie na tego Ozone'a, widzę że masz tam i interfejs audio, i preampy, w ogóle jakiś potwór :D Nie wiem dokładnie po co chcesz podpinać mikrofon do Ozone'a, a Ozone'a do kompa. Nie byłbym pewien, że przekaże Ci ten dźwięk z mikrofonu do FL'a.
Filozof1293870

Sory, za ten spaming... Heh :) No wiem, że ta klawiatura, którą posiadam
jest niesamowita :) W sumie to wiem, że mógłbym podłączyć ten mikrofon kablem przejściowym, inaczej pisząc- przejściówką, ale chciałem się dowiedzieć czy w taki sposób jaki przedstawiłem na początku, dałoby radę. Choć teraz to już sam nie wiem j
ak będzie lepiej...
Awatar użytkownika
psysutra
Klubowicz

Post autor: psysutra »

Tutaj też zacząłeś męczyć bułę o to samo...?
Filozof1293870

Jaką bułę? O co Ci chodzi koleś? Szukałem pomocy, ale jak zawsze sam sobie
z tym poradziłem :) Po co ta ironia...? :|
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Post autor: Dj Herman DST »

a da się wysyłać sygnał dzwiękowy przez midi? mikrofon możesz podłączyć do Ozone, potem ozone do kompa, ale midi i wejscie liniowe osobno leci i w komputerze masz normalne podłąćżony mikrofon z tym ze pośrednio. No i dochodząć do sedna po jakiego grzyba tak kombinować? podłącz mikrofon i kontroler osobno i po problemie
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

O_________________O
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Ale po co, miecz świetlny daje lepszą jakość dźwięku.
Filozof1293870

Heh :) Coś widzę, że nieźle ludzie namieszali, po tych moich prośbach o pomoc....
Już rozkminiłem tą szpontę z tym majkiem, jest tak jak powinno być.
Jak zwykle sam do tego doszedłem :) Fora internetowe tym razem zawiodły :/
ODPOWIEDZ