Fl studio pytanie pilne ...
-
ziezie
Fl studio pytanie pilne ...
Witam . Jestem poczatkujacym mozna to nazwac dj . I potrzebuje pomocy . Chce stworzyc seta i mam pytanie czy w FL studio da sie zrobic takie cos jak np przed poczatkiem setu syntezator mowi Electro House set idt . i odrazu mowie jak Fl studio tego nie potrafi to nie doradzajcie mi ivony ...
-
Kitowiec
- radekdudek11
- Specjalista
Re: Fl studio pytanie pilne ...
a czemu od razu Ivona nie? Wejdź na stronę producenta i są tam testy najnowszych syntezatorów mowy. Człowieku zdziwisz się jak te anglojęzyczne syntezatory (polskie też) pięknie śmigają
Sam często tam zaglądam i jak trzeba coś zsyntezować to tylko tam. Nie musisz nic sciągać wszystko jest on-line. Stworzysz swój tekst dajesz czytaj. Jeśli Cie satysfakcjonuje wybrany syntezator (ja często z Erica korzystam) odpalasz jakiegoś Audacity i w ustawieniach zmieniasz żeby zgrywało z karty dźwiekowej. Później ewentualnie zmienisz sobie również dzieki np Audacity barwę, prędkość głosu wrzucisz do FL Studio dodasz kilka efektów (delay, reveeb) jakiegoś sampla fx i masz gotowe bardzo profesjonalne intro do seta
Polecam! 
- Dirty KrizZ
- Użytkownik
jeżeli seta to mixmeister fusion,ale ja wole pogrzebac sobie vdj,a co do syntezatorów to nie pomoge
- Cosmic_Ravers
- Użytkownik
Nagraj własny vocal jak masz możliwość daj do fl nałóż na vocal Vocodex i bd git

Menu Channels -> Add One -> Speech Synthesizer
Wpisujesz, odsłuchujesz, edytujesz, odsłuchujesz, akceptujesz i na patternie pojawia się slicer z syntezowanym tekstem. Nie jest to może coś ekstra zajebiaszczego, ale to co musisz wiedzieć, to fakt, że raz zaakceptowanej syntezy nie można edytować. W razie pomyłki trza robić jeszcze raz.
Owszem, da się tym stworzyć "pełnoprawny" wokal, ale każdą sylabę trzeba wpisywać osobno, by móc zmienić ton i długość. Po renderingu trzeba się wykazać mocną inwencją producencką i anormalną cierpliwością by połączyć sylaby w całość i jeszcze to wszystko zefektować, czy zrobić ręcznie vibrato, masakra.
Wpisujesz, odsłuchujesz, edytujesz, odsłuchujesz, akceptujesz i na patternie pojawia się slicer z syntezowanym tekstem. Nie jest to może coś ekstra zajebiaszczego, ale to co musisz wiedzieć, to fakt, że raz zaakceptowanej syntezy nie można edytować. W razie pomyłki trza robić jeszcze raz.
Owszem, da się tym stworzyć "pełnoprawny" wokal, ale każdą sylabę trzeba wpisywać osobno, by móc zmienić ton i długość. Po renderingu trzeba się wykazać mocną inwencją producencką i anormalną cierpliwością by połączyć sylaby w całość i jeszcze to wszystko zefektować, czy zrobić ręcznie vibrato, masakra.
No ja wlasnie sie mialem wypowiedziec na temat SSdarXide pisze:Menu Channels -> Add One -> Speech Synthesizer
Ale widze DarXide zapelnil kazda luke na ten temat
Moge jedynie powiedziec. FL Studio do seta? Czemu nie?
Przeciez to kombajn.. Nikt nie powiedzial ze na produkcji muzy sie konczy.
A korzystajac ze Speech Synthesizer mozna tez cos czasem wykombinowac.. Ale tylko kosmetyki tego syntezowanego tekstu jest tyle ze glowa mala... zeby nabral naturalnosci i co najwazniejsze intonacji..(chociaz bardzo to trudne) Bo zawsze jeden zlew leci.. ale coz. Moze kiedys
-
Paul Soubas
- Nowicjusz
No FL do setów to nie wiem czy tak jest odpowiedni... fakt że to jest niezły program - statek jak ta lala ale do setów to chyba właśnie Virtual DJ LUB jeśli Virtual nie zaspokaja potrzeb to można przecież pobrać Tractor Studio, tak? 
Tyle
Tyle
Normalnie...
Wpierw tonacje odpowiednia a potem w uj zabawy...
Ale i tak z takim "vocalem" to tylko smietnik...