FPC i samplowanie

bulwa94

FPC i samplowanie

Post autor: bulwa94 »

Witam.
Mam pytanie dotyczące FPC w fl studiu. Od niedawna w tym siedzę i nie mogę rozkminić jednej rzeczy, mianowicie - Czy da się zapisać to co zagrasz na fpc? Załóżmy powkładam tam sobie sample zrobię muzyczkę tuturuturuturu, która trwa załóżmy 40 sekund i ją zapisuje to co skleiłem z tych sampli jako jeden plik. Później ten plik odpalam i na tym fpc sobie dogrywam resztę. Mam nadzieje że to w miarę napisałem że zrozumiecie o co mi chodzi. Z góry dzięki za pomoc. (jbc będę pisał dalej :) )
EckhartOdd
Nowicjusz

Re: FPC i samplowanie

Post autor: EckhartOdd »

chodzi Ci o to zeby Twoja "myzyczka" (o loop Ci chodzi chyba) byla jako 1 oddzielny plik dzwiekowy (.mp3 lub .wav) ? jesli tak to w fl klikasz ctrl + r i zapisujesz . pozniej musisz to odnalezc w samplach na liscie po lewej stronie ekranu (wciskasz F8 zeby Ci liste pokazalo). sprobuj
Awatar użytkownika
wappa
Użytkownik

Re: FPC i samplowanie

Post autor: wappa »

Sam się nad tym głowiłem, chcąz zapisać to co gram na nanoPadzie. Udało mi się to zrobić po przez zwykły record. "Audio, into the playlist as an audio" mając zaznaczony FPC zacznij grać, jak skończysz zakończ nagrywanie i zapisz sobie to co nagrałeś (nie musisz, ale lepiej zapisać) w formacie .wav potem będziesz mógł tego używać jako loopa na playliście. Tak samo możesz zapisać sobie ustawienia sampli na FPC "Save preset as...", żeby za każdym razem chcąc użyć tych samych ustawień sampli nie dodawać ich od nowa.
ODPOWIEDZ