Hands up tutorial

maly00

Hands up tutorial

Post autor: maly00 »

Witam zz racji tej ze linki wygasły do tutorial hands up prosiłbym ooo wszystkie tutorial przydatne do tego stylu muzycznego
ii prosze modów o nie przenoszenie tematu do kosza :P :o
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Re: Hands up tutorial

Post autor: darXide »

Według mnie tutki w flp to jest totalny bezsens, byle noob dostaje gotowca do zerżnięcia, często nawet nie zmienia nic, renderuje i podpisuje jako swoje. Nikt z tego pożytku nie ma, a nooby się tylko kompromitują.
Youtube.com -> FL tutorials or fruity loops tutorials or hands up fl tutorials (for example, combine with keywords :P ) -> search. Może mało zrozumiesz z gadki i z kręcenia, ale coś tam załapiesz. Możesz zawsze przeca dawać pauze co 5 sek i odwzorowywać krok po kroku i z każdym nast&#281 ;p nym razem będzie ci wychodzić lepiej. A tak wczytywałbyś se gotowe presety, które i tak byś zje*ał po drodze :P Pominę fakt, że do HU wystarczy nexus i loopy z veca, nieobczajeni i tak nie usłyszą różnicy a wszyscy będą klaskać.
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

popieram Darku w 100%
co to by byl za swiat jakby wszyscy na latwizne lecieli?:]
maly00

Post autor: maly00 »

chodzi mi tylko oo to jak zacząć cos tworzyć ja nie chce isc na łatwizne :) ja sam bym chciał cos swojego zdziałać w tym tylko nie wiem jak zaczęć :)
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Więc zacznij od opanowania podstawowych funkcji i urządzeń :P
Sampler, sekwenser, poznaj dobrze prościutki 3xosc, obadaj każdą funkcję, a zobaczysz, że każdy nast&#281 ;p ny syntezator ma mniej więcej to samo i da się wykręcić cudne brzmienia (pomijam rom-playery gdzie jedynie można wczytać preset i bawić sie cutoffem). Wiadomo taki np massive oferuje obwiednię dla wszystkich oscylacji, ale na co to komu, skoro jedna oscylacja nigdy nie zabrzmi dobrze, chyba, że umiesz dostrajać harmoniczne, ale co Ci będe dupe truł. Kręć do skutku.
Mam to szczęście, że instalując pierwszy raz fla nie miałem neta i wszystko robiłem na siłę w pojedynkę, boże jak się jarałem gdy odkryłem jak wysyłać kanały na mixer. I choć żaden kozak ze mnie nie jest, to przynajmniej wiem na czym stoję, wiem że swoje i wiem, że nic w flu nie jest mi obce :P
ODPOWIEDZ