HH wtyczki

Awatar użytkownika
Taube
Weteran

HH wtyczki

Post autor: Taube »

siemanko :) mam pytanie : czy posiada ktos jakakolwiek wtyke do tworzenia hip hopowych produkcji i jakies ciekawe hh sample ?? nie liczac tych ktore sa juz na forum . z gory dziekowa za pomoc :)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Re: HH wtyczki

Post autor: Brizzer »

Nie potrzeba ci wiecej sampli... wlasnie.. w twoim wypadku juz nie chodzi o produkcje tylko zeby miec jak najwiecej. ;)
Jedna paczka wystarczy.
Do tego layering,eq itp i wiecej do szczescia nie potrzeba..
A jezeli chodzi o wtyki.. to MASZ to na forum jak na tacy. Bez roznicy jaka wtyka. Na wszystkich dasz rade hhh ogarnac.
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

masz slaba intuicje bo nie chodzi mi o to zeby miec jak najwiecej tylko im wiecej sampli wtyk itp tym wieksze mozliwosci i pole do popisu przy bitach :) a wiele sampli na forum nie idzie sciagnac bo albo uploud jest za siano albo lin wygasl itd itp wiem ze idzie na kazdej wtyce wykrecic bity ciekawe ale jeszcze cos by sie przydalo ciekawego wiec jesli ktos cos posiada do bedzie wdzieczny za upa :)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Nie zgodze sie. I to bardzo sie nie zgodze z toba ;)
Wydaje ci sie ze wiecej sampli tym bedzie ci lepiej produkowac..
Za malolata tez tak myslalem.
A jakos stosuje jedna paczke, jedynie co robie to obrabiam wg upodoban i wymagan..
Wiecej mi nie potrzeba bo niewiem jak inni ale dla mnie zbedne szukanie "tego pasujacego"
Zreszta tematyczne paczki sampli mozna powiedziec ze sie powtarzaja bo nic ciekawego nowego nie ma w perkusji...

Niewiem jak ty ale ja bity robie z sampli perkusyjnych a nie z wtyczek :) No ale mozna i z wtyczek ale to bardzo bardzo nie oplacalne.. nawet pokusilbym sie powiedziec ze debile tak robia :)

PS. Mala podpowiedz ode mnie.. Staraj sie samemu "wszystko wytworzyc"
Najlepiej miec pelna kontrole nad poszczegolnymi rzeczami... niz uzaleznionym byc od producentow sampli etc.
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

rzecz jasna i logiczna ze jesli masz wiecej np sampli masz wiekszy wybor wiecej mozliwosci a im wiecej tych sampli tym wiecej obrobek wykrecania wlasnych brzmien :) ja wykrecam swoje bity na samplach i wtykach kwestia danego brzmienia ktore sam podkrecam i wykrecam z niego odpowiednie do moich wymogow brzmienie wiec nie produkuje idac na latwizne jak Tobie sie wydaje :) nie wydaje mi sie z bo gdy dostaje wiecej ciekawych brzmien sampli lub jakas dobra wtyke mam wiecej mozliwosci i wykrecam ciekawsze produkcje :) bity robisz z sampli perkusyjnych ? a to ciekawe bo jestem ciekaw jak zrobisz z np snara base lub melo heh :) ja tworze samemu a nie wklejam idac na latwizne czyjes melo lub cos sklejone i wogole nie podkrecone bo wtedy produkcja nie jest w pelni danego producenta i nie ma takiej satysfakcji z danego kawalka :) ja pytam o sample ciekawe lub wtyke co jest rzecza naturalna ze sie przyda a Ty mi tu nawijasz o tym jak tworzysz co nie jest w sumie odp na moje pytanie w temacie ... wiec jesli nie masz jakichs ciekawych sampli ktore sie przydaja to lepiej sie nie udzielac i tyle :)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Melo a bit to roznica :) )

Wiec co mi tu gadasz o to ze robie melo z sampli perkusyjnych. Bit to bit :P

Mowisz wiekszy wybor..hmm a zacznij je kupowac :>

Tak to sie mowi jak sie korzysta z nielegalnych...
No chyba ze jestes az tak bogaty..

Dobrze. Mialem udzielic odpowiedzi na temat.. OK bo offtopuje...
Ale jak ci odpowiedziec skoro nie wiem co to wtyka do Hip Hopu...
Naprawde niewiem bo sie nie spotkalem z wtykami do jakiegos gatunku :P PP

Nie proboj mnie lapac za zdania bo ci to nie wyjdzie.. za dlugo w tym swiecie zyje

Chcesz sampli? Mutekki Media ;)

Wszystko znajdziesz na producerloops.com

PS. Wyprzedzajac odpowiedz ktora mozesz mnie zaczepic o bit.. Dobrze wiem ze sa jeszcze One Shoty i podobne. Czasem mozna wtyki uzyc do zabiegow :P Ale bit sie robi glownie z perkusji

A co do moich umiejetnosci.. moze na dniach podesle ci cos co zrobie z samych sampli perkusyjnych :D D D
Narazie nie moge bo w pracy jestem a nie mam tu daw'ka.. :(
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

no melo a bit to roznica ale rzecz jasna ze z sampli perkusyjnych nie zrobisz melo lub base ... :) nie musze kupowac by posiadac :) choc dlugi okres temu kupilem pewna wtyke ktora jest ciekawa dobrze rozbudowana i pozyteczna :) od samego poczatku offtopujesz ... nie slyszales nigdy o wtyce ktora jest glownie do jakiegos gatunku muzycznego stworzona ? hah no to juz swiadczy o slabej wiedzy na temat wtyk bo sa niektore ktore sa glownie pod jakis gatunek zrobione ale rzecz jasna ze mozna na niej wykrecic tez ciekawe brzmienia do innych gatunkow podobnych itp :) mozesz zyc sobie nawet 500 lat na tej glebie a ja pisze co mysle i tyle . nie potrzebne mi sa Twoje bity i dzieki wkoncu za adres stronki z samplami :)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Za przeproszeniem, ale co Ty pieprzysz? Odsyłam chociażby

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/wasze-dema-f154/31-03-2011-simonus-abstract-internal-sounds-ambient-experimental-t128502.html
Awatar użytkownika
Dezu
Weteran

Post autor: Dezu »

LSUDNY = Fachowy komentarz ogółu sprawy xD

Ja polecam jakieś sample dobre. i tylko JEDNA paczkę.. bo Brizzer ma racje :P

a wtyki..? nawet na sytrusie mozna ładne bassy wykręcic :P
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Moge sie posmiac? Nie posiadam pro wiedzy ale takie rzeczy to podstawy.

Niewiem po co wg wchodze z toba w dyskusje....
Ile osob jeszcze musi cie nakierunkowac? Ale powtorze jeszcze raz
Nie, nie spotkalem sie z wtyczka stworzona do konkretengo gatunku !!!
I Nigdy sie nie spotkam !!
Pisz co chcesz, nikt ci nie broni.. ale niewiem czy wskazane jest swiecic glupota..

Podaj mi chociaz przyklad jakiejs wtyczki do konkretnego gatunku.. lol
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

koles czy Ty potrafisz czytac ze zrozumieniem ? link ktory podales przedstawia pomysl ciekawy w ktorym wykorzystany zostal micro i wlasny glos a nie sample perkusyjne ...
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

niezla zwale mam czytajac Twoje pseudo madrosci ... ale oky :) a wiec przedstawie Ci wtyke stworzona glownie ( choc nie tylko dla jednego gatunku muzycznego ) jest nia chociazby Genesis :) jarzysz cos ta wtyke ? zawarte w niej brzmienia sa glownie skierowane w kierunku trance i trance podobne ale podkreslam nie tylko do trancu ale oky medrcy forumowi sa mistrzami :) lepiej nie debatowac dla czyjegos dobra :)
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

wiadomo ze na kazdej wtyce mozna wykrecic ciekawe basy leady itd itp
ODPOWIEDZ