'Potężny' dźwięk
'Potężny' dźwięk
pytanie brzmi nastepująco, jakie są sposoby na stworzenie takiego 'potężnego' brzmienia jak np. drop w W&W - Alpha (2
4) albo w piosenkach Ummeta Ozcana? Kręce i kręce na wszystkich mozliwych vsti i za cholere nie moge stworzyć dźwięku z takim pier********iem :mad:
Re: 'Potężny' dźwięk
ściągnij sobie VST o nazwie Caramel Phat Audio, to rzeźnia jest na maksa.
ponadto na Maximus'ie powinieneś to ustawić lub na Love Philter'ze jeśli umiesz je dobrze po swojemu stroić
ponadto na Maximus'ie powinieneś to ustawić lub na Love Philter'ze jeśli umiesz je dobrze po swojemu stroić
Nie jestem MP ale do sprawy podejdę trochę inaczej niż koledzy wyżej
Większość tego typu dźwięków (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem o jaki Ci chodzi
) to dźwięki piłokształtne (Saw). Co ciekawe z tego co zauważyłem to na jednym oscylatorze i najczęściej w mono
Minimalny Atack, Decay 0, Sustain Max, Release to juz sam sobie ustaw
Czyli bułka z masłem mogło by się wydawać ... Ale kluczem do tego "potężnego" brzmienia jak to nazwałeś dobranie odpowiednich efektów i odpowiednie ich ustawienie
Często jest to disortion (tryb OverDrive na słuch sobie ustaw), oczywiście eq, delay (ping pong), reverb ( powiedzmy poziom 33% jak i duzy predelay), filter low pass, no i kompresor na końcu :) Ważne jest właśnie ustwienie efektów w odpowiedniej kolejności (takiej jak podałem ). Do tego dochodzi zabawa z LFO ,lekkie pitchowanie na fali sine (podstawowa fala). To jest taka podstawa do tego typu brzmień od tego już śmiało możesz zacząć eksperymentować ;) A tak w ogóle najlepiej kręcić tego typu rzeczy na Sylenth, tam masz wbudowane efekty no i masa innych fajnych rzeczy . Pozdro
Hehe Ciastek cale ADSR przytoczyl xDCiastek pisze:Nie jestem MP ale do sprawy podejdę trochę inaczej niż koledzy wyżejWiększość tego typu dźwięków (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem o jaki Ci chodzi
) to dźwięki piłokształtne (Saw). Co ciekawe z tego co zauważyłem to na jednym oscylatorze i najczęściej w mono
Minimalny Atack, Decay 0, Sustain Max, Release to juz sam sobie ustaw
Czyli bułka z masłem mogło by się wydawać ... Ale kluczem do tego "potężnego" brzmienia jak to nazwałeś dobranie odpowiednich efektów i odpowiednie ich ustawienie
Często jest to disortion (tryb OverDrive na słuch sobie ustaw), oczywiście eq, delay (ping pong), reverb ( powiedzmy poziom 33% jak i duzy predelay), filter low pass, no i kompresor na końcu :) Ważne jest właśnie ustwienie efektów w odpowiedniej kolejności (takiej jak podałem ). Do tego dochodzi zabawa z LFO ,lekkie pitchowanie na fali sine (podstawowa fala). To jest taka podstawa do tego typu brzmień od tego już śmiało możesz zacząć eksperymentować ;) A tak w ogóle najlepiej kręcić tego typu rzeczy na Sylenth, tam masz wbudowane efekty no i masa innych fajnych rzeczy . Pozdro
Szczerze to za bardzo nie zrozumialem tematu..
Potezny dzwiek.. Na utwory nie patrzylem.. zawsze jak slysze potezne w muzyce to kojarzy mi sie wlasnie z ostrym sawem..
Zaraz obczaje nuty to moze wiecej powiem na ten temat.
Sprawdzialem ta nute "Alpha" i szczerze nie widze az takiego pier*olniecia :P
W 3,37 takie leady dla mnie to ostre sa.. Dr.Willis - Pressure Point (Will Atkinson Remix)
albo walniecie bynajmniej w 4,27 RAM - RAMsterdam (Jorn Van Deynhoven Remix) :D
Jak chcesz pier*olniecie to przed kulminacja daj troche luzu zeby membrany uspokoily sie i mialy sile na ta wlasnie kulimacje ;)
A ja wysyłam ci próbkę flp jak cię zainteresuje daj znać
Kod: Zaznacz cały
http://www3.zippyshare.com/v/19664104/file.htmlRe: 'Potężny' dźwięk
Nie szczędź efektów. Spróbuj ustawić na sumie Maximusa, preset Soundgoodizer A. Zasadniczo to to samo co Soundgoodizer, z tym że masz pełny wgląd w ustawienia i możesz sobie wszystko skorygować.
-
Paul Soubas
- Nowicjusz
Ja powiem tak... to nie program tworzy muzyke tylko producent
Jeśli dobrze pokręcisz to i na 3xOSC wykręcisz dobre dźwięki (tak jak ja xd) haha xd nie no żart oczywiście
p
Ale mówie poważnie, że na 3xOSC wykręcisz
Ale mówie poważnie, że na 3xOSC wykręcisz
-
skatecik
Sylenth1 + Ummet Ozcan Tech Trance Essentials Bank > preset o nazwie Platinum 5. Potem EQ i masz identyczny dzwiek.
Pozdro
Pozdro