Poważny problem
-
czeczix111
Poważny problem
Witam nie dawno zacząłem pracę z FL lecz miałem format po formacie oczywiście zainstalowałem na nowo FL'a po uruchomieniu gdy odtwazam np jakies sampelki lub wogole jakies dzwieki to strasznie trzeszczy, tak jak by się zacinało takie trzeszczenie w głośnikach itp, ale jak zapisze moj "bit" i odtworze w mp3 np na windows media plyer'rze to słychać normalnie wiec problem tkwi w programie... Wie ktoś jak temu zaradzić? Z góry dziekuje :]
- Violet Rocket
- Specjalista
Re: Poważny problem
Czy odtwarzasz swoje projekty sprzed formatu? Obawiam się, że te dane mają jakiś defekt. Miałem podobnie więc zrobiłem nowe.
A jak to wygląda z plikami audio? Niepowiązanymi z projektami, ot przykładowo jakiś utwór, sample.
A jak to wygląda z plikami audio? Niepowiązanymi z projektami, ot przykładowo jakiś utwór, sample.
Rocket, gdyby były uszkodzone to trzeszczałyby również po renderze.
Settings -> Audio i ustaw sterownik na ASIO4ALL w rozsuwanym polu na górze. Jak nie będzie dźwięku to cofnij na to co było wcześniej (najprawdopodobniej Podstawowy sterownik dźwięku) i taki długi ssuwak poniżej przesuń trochę w prawo. Jeżeli te trzeszczenie to underrunsy to powinno pomóc.
Pozdro
Settings -> Audio i ustaw sterownik na ASIO4ALL w rozsuwanym polu na górze. Jak nie będzie dźwięku to cofnij na to co było wcześniej (najprawdopodobniej Podstawowy sterownik dźwięku) i taki długi ssuwak poniżej przesuń trochę w prawo. Jeżeli te trzeszczenie to underrunsy to powinno pomóc.
Pozdro
-
czeczix111
Wlasnie teraz sprawdzalem wszystko dokladnie i nie, przerywa tylko gry uzywam presetow np 'sawer' albo 'poizone' kazdy przerywa nakie trzeszczenie co jakis czas
wogole nie ma czystego dzwieku
EDIT: Ok dzieki juz patrze
EDIT:Cj Ex3 wielkie dzieki
zrobilem jak napisales i wszystko jest gitarka 
wogole nie ma czystego dzwieku
EDIT: Ok dzieki juz patrze
EDIT:Cj Ex3 wielkie dzieki
- Darkness Deep
- Klubowicz
Cj Ex3 również wielkie dzięki !
u mnie działo sie dokładnie to samo i teraz jest elegancko ;P thx
A jeśliby tak komuś się procek "skończył", czyli jeśli nawet największy bufor by nie pomógł, to można spróbować skorzystać z makra - smart disable for all plugins. Wcześniej jednak warto zapisać projekt do osobnego pliku (save as) i robić cały czas backupy.
Czyli widze problem z latencja a pro odpowiedzi..
Wujek DarXide doradzil tez ciekawa metode
Polecam
Wujek DarXide doradzil tez ciekawa metode
-
Paul Soubas
- Nowicjusz
Ja niegdy nie używałem tego makra... nie wiem co to nawet za bardzo choc juz 7 lat na flu jade xd Kurde coś się chyba nie rozwijam