Problem mam strzszny

Awatar użytkownika
Dirty KrizZ
Użytkownik

Problem mam strzszny

Post autor: Dirty KrizZ »

siemanko nie bd sie rozpisywal i powiem odrazu mam fl'a 7 po sklepaniu wiekszej ilosci patternów oraz po wstawieniu automationów program sie przycina tj kiedy leci muzyka slychac zaciecia sampli:o.da rade cos z tym zrobic czy padaka totalna:confused: (w innych projektach dzieje sie to samo) a i jeszcze audio settings mam ustawione na full jak zmniejsze to jest jeszcze gorzej
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Re: Problem mam strzszny

Post autor: Cj Ex3 »

A spróbuj zmienić w Audio Settings sterownik na ASIO4All ;)

Jeżeli to nie pomoże najprawdopodobniej masz słabego procka/kartę audio (ja tak nigdy nie miałem więc nie umiem doradzić które z nich).
Awatar użytkownika
Dirty KrizZ
Użytkownik

Post autor: Dirty KrizZ »

ok dzieki za pomoc,po zmianie sterownika jakby lepiej,ale sadze ze to wina kompa mam takie wrzazenie ze po reinstallu windowsa fl jakby lepiej smiga... no coz sproboje i tego zawsze mozna THX
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Jaką masz konfigurację kompa? Może po prostu jest za słaby, żeby udźwignąć te kilka sampli (ale generalnie nie powinno być problemów z kilkoma patternami i automatyzacją, chyba że masz naprawdę słaby komputer).
Awatar użytkownika
radekdudek11
Specjalista

Post autor: radekdudek11 »

pozostan przy standardowym sterowniku ,gorsza latencja ,ale mniej zacin , i staraj sie samplowac np petle basowe itd, to zawsze troche odmuli sprzet.Ja swoja droga daje rade choc problem mi znany ,u mnie przy masteringu zaczyna sie dopiero zacinansko i to MEGAZAWIECHNE
EckhartOdd
Nowicjusz

Post autor: EckhartOdd »

mi fl sie zaczyna zacinac jak filmik nagrywam. komputer ma za duzo pracy i nie ogarnia. Twoj moze tez wiec sprobuj go jakos odciazyc. pozamykaj niepotrzebne programy (gg i takie inne). moze pomoze ; P
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Bardziej kierunek w strone slabego procka i karty dzwiekowej :P
Nie moge sprecyzowac bo nie eksperymentowalem z tym. Ale to MUSI byc przewaznie wina z ww rzeczy. Inne moga tylko w mniejszym stopniu "ciac" Fla ;)
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

FL stale monitoruje pracę procka i zużycie ramu. O ile gdy się procek "kończy" to jedyną konsekwencją są te zwiechy, ale jak się dobije do końca ramu to już projektu prawdopodobnie nawet nie zapiszesz.
Awatar użytkownika
psysutra
Klubowicz

Post autor: psysutra »

Przede wszystkim polecam nowszą wersję FL-a ;) lepiej sobie radzi z CPU i RAM-ką.
ODPOWIEDZ