EDIT: a co do wypowiedzi Piotra, to nie każdego stać aby grać na pionnerach, a po drugie to pionki są troszkę drogie tak swoją drogą.. Pozdrawiam :)
Pomoc dla początkującego + co kupić??
Re: Pomoc dla początkującego + co kupić??
dzięki Darkness! tak myślałem, że to zależy od mojej wygody
jutro będę w Elblągu, może ktoś z Was się orientuje, czy tam jest jakiś tego typu sklep? w necie nie znalazłem :( co do postów "Patioo" to możecie się spokojnie dołączać do tematu ze swoimi prośbami, po to go założyłem
a swoją drogą jeżeli chcesz tani sprzęt to poleciłbym Ci uzbierać chociaż 1500zł. Wtedy możesz kupić używkę mixer na allegro z tych "lepszych" np numark dxm 01, czasami da się wyrwać tanią używkę, no i oczywiście nie za 1500zł tylko jeszcze by Ci starczyło na playery, niestety z tej dolnej półki, ale może się czegoś nauczysz
Powiedzcie mi jeszcze ludzie, jest jakaś różnica w Numarkach dxm 09 i X6?? Mi się wydaje, że takie same są.. prawie
Który lepiej kupić? ktoś miał przyjemność się nimi bawić?? dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam 
EDIT: a co do wypowiedzi Piotra, to nie każdego stać aby grać na pionnerach, a po drugie to pionki są troszkę drogie tak swoją drogą.. Pozdrawiam :)
Ale ja nie mówie o pionkach czy denonach
tylko numarkach itp
nie chce sprzetu z gornej polki po to zeby grac na nim w domu
tylko numarkach itp
nie chce sprzetu z gornej polki po to zeby grac na nim w domu
Mixer kolega kupił Mc Crypt 5 , raczej jest zadowolony
Z deckami się zbytnio nie orientuję , ale za ten mixer dał ok.400-500 zł
No właśnie..R3haB ma rację, po za tym to Numark też nie jest tak całkiem z dolnej półki
Sam kupuje mixer Numarka, co do playerów to będe się zastanawiał, ale chyba Pionki, ze względu na to, że Numark raczej "specjalizuje" się w mixerach i kontrolerach, ale firma pionner kojarzy mi się bardziej właśnie z odtwarzaczami, czy np. radiami samochodowymi
No ale tak jak mój poprzednik pisał, za 400zł około kupisz już mixer jakiś
pozdrawiam 
A co myślicie o Numarku X9?? bardzo różni się od X6?? noo bo ceną na pewno
/ pozdrawiam 
- Darkness Deep
- Klubowicz
po 1 w X9 masz osobny kanał dla mikrofonu, czyli że masz do niego equalizer i fader a w X6 tego nie ma. Po 2 X9 jest troche lepiej zaaranżowany i z ma przełączniki kill zamiast guzików, dodatkowo ma te paski co pokazują moc sygnału danego kanału (teraz zapomniałem jak się to nazywało -,-) są jakoś lepiej rozmieszczone
ale na nim nie grałem więc nie wiem jaki jest
X6 też by był dobry na początek. Widze że oby dwa mają efektory w sumie identyczne więc na to nie trzeba patrzeć. Nie wiem już co by Ci doradzić. Musisz zdecydować sam albo popytać jakiegoś bardziej doświadczonego DJa 
pozdrawiam
pozdrawiam
Na początek Num.. x6 w zupełności wystarczy, jest stosunkowo nie drogi, koszt 650/750 zł.
Jeżeli posiadasz większą gotówkę, to kup sobie Pioneera
Jeżeli posiadasz większą gotówkę, to kup sobie Pioneera
Darkness hehehe wysterowanie
no i to właśnie wysterowanie jest na każdy kanał osobno o ile się nie myle..właściwie to płacić 300zł więcej za (prawie) nic, jednak kanał mikrofonowy by się przydał..Pionki raczej nie wchodzą w grę, teraz tylko rozważam pomiędzy Numarkami X6, X9, DXM 06 I DXM 09, jednak one wszystkie cztery są prawie takie same..
styczność miałem z X6 i wiem, że jest fajny, ale numarki z serii "9" mogą być lepsze.. co myślicie o tych czterech? Pozdrawiam 
Witam ponownie. No jak tam, nikt nie miał do czynienia z żadnym z tych czterech mikserków?? :( Pozdrawiam - Jakub 
Witam,
jestem troche poczatkujacym ale moze pomoge, jakis czas temu poznalem 2 djów w klubie studenckim (maly klubik na max 500 osob) zagadalem i pozwolili mi pograc z nimi, gram juz na ich sprzecie kilka miesiecy i do tej pory gralem na zestawie:
playery 2x: denon dn-1200
mixer: (nie do konca pamietam) denon dn - x 1600 (chyba to)
drugi zestaw to:
playery 2x: numark NDX400
mixer: numark m2
trzeci zestaw:
playery 2x: numar ndx400
mixer (kontroler): denon dn-mc6000
moje spostrzezenia:
za pierwszy zestaw zaplacisz okolo 8 - 9 tysiecy zloty, pelna profeska, mozna sie pobawic, jezeli chodzi o dzwiek to jest naprawde super! Sprzet ma 2 - 4 lata (nie pamietam) i smiga bez zadnych awarii. Do tego mozna sie pobawic mnostwem efektow.4 kanaly, mozliwosc podpiecia pod kompa itp itd.
drugi zestaw:
wydaje mi sie ze dla poczatkujacego "dja" jest w sam raz, za playery zaplacisz 2x 900zl i mixer okolo 400zl czyli 2,2tys zl za caly zestaw... w klubie brzmi dobrze, jeszcze mnie nie zawiodl (no ale gram na nim raz w tygodniu od kilku miesiecy), mixer niestety na 2 kanaly, ale do playerow wiecej nie trzeba
do tego jest napewno mniej bajerow, no ale dla poczatkujacego dja wystarczy... playery dluzej wczytuja plyty troche, ale za to pendrivy smigaja szybko 
trzeci zestaw:
playery tak jak wyzej... Jezeli chodzi o kontroler, niestety mam takie mieszane uczucia do niego... mozna pobawic sie z nim na kompie i w ogole, ale odsluch na sluchawkach jest dziwny, nie ma wyraznego basu (sluchawki sennheiser hd 205) i troche trudno sie na nim zgrywa, ale to kwestia przyzwyczajenia. Co do dzwieku, tez nie jest taki jak nawet na numarkach, cos jest z srednimi tonami, jest ich za duzo...
podsumowujac:
jezeli zaczynasz, polecam zestaw 2... jezeli grasz dluzej, to zestaw 1 jak najbardziej bedzie dla Ciebie
i mam do was pytanie...
chodzi mi o ten kontroler...
Otoz po wakacjach zamierzam kupic sprzet djski i mysle o powaznym graniu w klubie juz na swoim sprzecie... Po wakacjach bedzie mnie stac albo na caly nowy zestaw numarkow, albo na kontroler denona... I tu moje pytanie, co kupic? na playerach gram z pendrivow, powoli nagrywam plyty, ale ciagle malo tych plyt, do tego duzo ciezkiego sprzetu no i nie bede mogl uzywac laptopa do ich obslugi, z kolei kontroler + laptop to wygoda, muzyka na laptopie, do tego pendrivy do laptopa podpiac mozna, tylko martwi mnie jakosc dzwieku na kontrolerze i troszke cena mimo wszystko to 3tys zlotych... jak myslicie co lepsze?
jestem troche poczatkujacym ale moze pomoge, jakis czas temu poznalem 2 djów w klubie studenckim (maly klubik na max 500 osob) zagadalem i pozwolili mi pograc z nimi, gram juz na ich sprzecie kilka miesiecy i do tej pory gralem na zestawie:
playery 2x: denon dn-1200
mixer: (nie do konca pamietam) denon dn - x 1600 (chyba to)
drugi zestaw to:
playery 2x: numark NDX400
mixer: numark m2
trzeci zestaw:
playery 2x: numar ndx400
mixer (kontroler): denon dn-mc6000
moje spostrzezenia:
za pierwszy zestaw zaplacisz okolo 8 - 9 tysiecy zloty, pelna profeska, mozna sie pobawic, jezeli chodzi o dzwiek to jest naprawde super! Sprzet ma 2 - 4 lata (nie pamietam) i smiga bez zadnych awarii. Do tego mozna sie pobawic mnostwem efektow.4 kanaly, mozliwosc podpiecia pod kompa itp itd.
drugi zestaw:
wydaje mi sie ze dla poczatkujacego "dja" jest w sam raz, za playery zaplacisz 2x 900zl i mixer okolo 400zl czyli 2,2tys zl za caly zestaw... w klubie brzmi dobrze, jeszcze mnie nie zawiodl (no ale gram na nim raz w tygodniu od kilku miesiecy), mixer niestety na 2 kanaly, ale do playerow wiecej nie trzeba
trzeci zestaw:
playery tak jak wyzej... Jezeli chodzi o kontroler, niestety mam takie mieszane uczucia do niego... mozna pobawic sie z nim na kompie i w ogole, ale odsluch na sluchawkach jest dziwny, nie ma wyraznego basu (sluchawki sennheiser hd 205) i troche trudno sie na nim zgrywa, ale to kwestia przyzwyczajenia. Co do dzwieku, tez nie jest taki jak nawet na numarkach, cos jest z srednimi tonami, jest ich za duzo...
podsumowujac:
jezeli zaczynasz, polecam zestaw 2... jezeli grasz dluzej, to zestaw 1 jak najbardziej bedzie dla Ciebie
i mam do was pytanie...
chodzi mi o ten kontroler...
Otoz po wakacjach zamierzam kupic sprzet djski i mysle o powaznym graniu w klubie juz na swoim sprzecie... Po wakacjach bedzie mnie stac albo na caly nowy zestaw numarkow, albo na kontroler denona... I tu moje pytanie, co kupic? na playerach gram z pendrivow, powoli nagrywam plyty, ale ciagle malo tych plyt, do tego duzo ciezkiego sprzetu no i nie bede mogl uzywac laptopa do ich obslugi, z kolei kontroler + laptop to wygoda, muzyka na laptopie, do tego pendrivy do laptopa podpiac mozna, tylko martwi mnie jakosc dzwieku na kontrolerze i troszke cena mimo wszystko to 3tys zlotych... jak myslicie co lepsze?
Witam! Dzięki wielkie za wyrażenie opinii
Co do Twojego pytania, ja jakoś od początku zabawy w te klocki mam jakąś taką niechęć do kontrolerów.. ale to tylko moje zdanie, po prostu cenie sobie wysoką jakość dźwięku a jak już wspomniałeś na kontrolerze nie jest ona za dobra. Zrobisz jak uważasz ale ja polecałbym klasyczny zestaw czyli 2 player'ki + mikser. Jeśli chodzi o konkretne modele to Player'y Numarka z serii NDX np. 400 o których wspomniałeś wyżej. Mikser Denon'a lub Numark'a(np. DXM 09), ewentualnie Pionka ale to tylko jeżeli posiadasz więcej kasy, tak jak pisał któryś z udzielających się w tym temacie, o ile się nie pyle to Piotrek
Pozdrawiam - Jakub