Wasze sposoby aby pić i się nie upić!

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Bartezz
Ekspert

Re: Wasze sposoby aby pić i się nie upić!

Post autor: Bartezz »

Dj Angeloo pisze:przed piciem wodki zjesc rosół albo cos tłustego np. kiełbache z grill'a :D
wtedy mniej czepie wtedy zamiast 1 flachy to 2 conajmniej no i z 5 piwek :D sam tak robie!!
Zgadzam Się Znam tą metode ;D
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Nom sery i nabiał to fatalna zagrycha na mocno stężony alkohol, kazeina się ścina i rzygasz, a jak nie, srasz dalej niż widzisz. Za to całkiem nieźle alk się trawi z tłuszczami.

Inne metody: dużo przepijać niegazowanym, często chodzić na stronę, nie palić trawy na libacji :P No i nie kozaczyć przy stole, trza być asertywnym, jak czujesz, że nie dasz rady, że możesz żygnąć - powiedz nie i ch.j! Najlepszy zawodnik wie kiedy przestać :P

Odradzam mieszanie napojów energetyzujących z alkoholem, gwóźdź do trumny dla waszych mózgów :P
Kofeina, teina, czy inne alkaloidy otwierają drogę alkoholowi do niszczenia komórek nerwowych, mózg się przed tym broni, we krwi pojawia się adrenalina, odczuwasz ożywienie. Zniszczeń jednak odbudować się nie da, układ nerwowy się nie regeneruje.

Ale co ja zatwardziały &#263 ;p un będe wam mówił :P Na coś trzeba umrzeć :P
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Po co pić, żeby się nie upić ? :| To zupełnie bez sensu :|
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

Post autor: Mundek »

Dj Angeloo pisze:przed piciem wodki zjesc rosół albo cos tłustego np. kiełbache z grill'a :D
wtedy mniej czepie wtedy zamiast 1 flachy to 2 conajmniej no i z 5 :D sam tak robie!!
ten sposób nia jest zbyt dobry najpierw nic sie nie dzieje a potem NAGLE alkohol zostaje wchłonięty do organizmu i po takim czymś jest rano jeszcze gorzej :p

a tak wogóle to najlepiej jest wiedzieć kiedy przestać... :)
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

Sprawdzone sposoby by nie miec kaca :
Ten co ja sam stosuje to poprostu juz po skonczonej libacji pic duzo wody mineralnej (bez gazu) rano wstajesz jak nowo narodzony ;)
2. sposob przed spaniem lyknac tabletke przeciwbola.. ( 1 nie wiecej bo moze cos sie stac.. jeszcze zalezy kto ile wypil) ^^ ;)
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

DjOhma pisze: 2. sposob przed spaniem lyknac przeciwbola.. ( 1 nie wiecej bo moze cos sie stac.. jeszcze zalezy kto ile wypil) ^^ ;)
shit! ja kiedyś zjadłem pigułę gripexu a potem zapomniałem i pojechałem z kumplami na piwo i już wtedy myślałem że życie zakończę
moim skromnym zdaniem lepiej nie mieszać procetów z żadnymi prochami... :p
Awatar użytkownika
asta
Klubowicz

Post autor: asta »

szampan i tylko szampan!! :P :P :P
kaca zero :)
Awatar użytkownika
Pawel1987
Ekspert

Post autor: Pawel1987 »

Przed pojsciem spac najlepiej wypic sok z cytrynki :D Kaca zero :D
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

najlepiej wypic 0.5 l na hejnal i leciec szybko do domu spac :P tylko trzeba zdarzyc przed wodka :P , a tak na powaznie to slyszalem cos o cytrynie, no i z chemi tez cos o cukrze ze cukier cos tam wchodzi z reakcja z alkoholem ale nie jestem dobry z chemi wiec wybaczcie ze popelnilem blad :P
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

mam jeden sposób, mianowicie na imprezie wódkę popijać jakimś sokiem owocowym ja zawsze biore ze sobą jeszcze kubusia :) i przed snem go wypijam i jest git... ale to jeszcze zależy od organizmu, bo poleciłem kiedyś koledze i mnie potem ścigał bo go sraka rano wzięła :p
Awatar użytkownika
Zalef aka Staffu
Ekspert

Post autor: Zalef aka Staffu »

a ja wam powiem ze pije od 4 dni non stop i nic mi nie jest. ;p
sensejstg

Post autor: sensejstg »

a ja wam powiem ze pije od 4 dni non stop i nic mi nie jest. :p
A jak odstawisz alko i kacówa Cię złapie to będziesz pił soczek ze szklanki dwoma rękoma :p Ale to zależy co pijesz ten cały czas...
ODPOWIEDZ