Ok.. co do ułożenia to nie wiedziałem że o to Ci chodziłoDJ Krzyk pisze:Wiem, że zarówno Hands-Up jak i inne gatunki muzyczne są schematyczne, chodzi Mi jednak o to, żeby odrobinę urozmaicić kawałek pod względem ułożenia: Czyli nie standardowy Kick-Kick, Kick-Clap, Kick-Hi-Hat-Clap-Hi-Hat... Głównie o to Mi chodzi. Oczywiście rozumiem, że może nie pomyślałeś, że komuś standard nie będzie pasował..
Co do Nexusa to również rozumiem, tu chodzi Mi o to, że mógłbyś Sam wykręcić jakieś brzmienie/ewentualnie użyć Mniej pospolitego brzmienia :p Tyle na ten temat.
A tu nie bardzo się z Tobą zgodzę :p Nutka zrobiona na tandetnych standardowych FL'owskich brzmieniach nie będzie brzmiała tak Samo jak na Samplach Vengeance oraz brzmieniach V-Station..
DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka
- DJ Freshwinter
- Użytkownik
Re: DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka
- Violet Rocket
- Specjalista
Re: DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka
@ Gimbuś:
Tak, zgadza się ale ja po prostu już mam dość tego dźwięku i tej linii bassowej, tak samo jak mam dość (jeżeli już wspomniałeś O BB, to mały off-top) jego linii obecnej i poprzedniej, które zazwyczaj klepie przez 2-3 lata zanim znajdzie coś nowego (taa...nowy remix dla Tiesto znów ten sam PK, a dla Madonny znów ten bass). O właśnie, ale to jest ważne, żeby iść do przodu i szukać czegoś innego, fakt o gustach się nie dyskutuje. Powiem szczerze, wcale nie jestem na tyle dobry żeby się kłócić tutaj bo nie produkuję czegoś wspaniałego, ale nie lubię komerchy i tego, że w tym kraju wszystko jest na tą modłę, a nawet najlepsi producenci stąd nie daliby rady w naszym kraju o ile nie byliby komercyjni przez co straciliby undergroundowy szacunek i zostaliby porównywani z Hazelem co moim zdaniem byłoby wstydem.
Mimo wszystko technicznie nuta Freshwinter'a jest dobrze zrobiona. Kropka.
Tak, zgadza się ale ja po prostu już mam dość tego dźwięku i tej linii bassowej, tak samo jak mam dość (jeżeli już wspomniałeś O BB, to mały off-top) jego linii obecnej i poprzedniej, które zazwyczaj klepie przez 2-3 lata zanim znajdzie coś nowego (taa...nowy remix dla Tiesto znów ten sam PK, a dla Madonny znów ten bass). O właśnie, ale to jest ważne, żeby iść do przodu i szukać czegoś innego, fakt o gustach się nie dyskutuje. Powiem szczerze, wcale nie jestem na tyle dobry żeby się kłócić tutaj bo nie produkuję czegoś wspaniałego, ale nie lubię komerchy i tego, że w tym kraju wszystko jest na tą modłę, a nawet najlepsi producenci stąd nie daliby rady w naszym kraju o ile nie byliby komercyjni przez co straciliby undergroundowy szacunek i zostaliby porównywani z Hazelem co moim zdaniem byłoby wstydem.
Mimo wszystko technicznie nuta Freshwinter'a jest dobrze zrobiona. Kropka.