Phil Doon - Insanity (Hyperallstars ex. WhiteLine Project remix) FULL

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Gimbus
Specjalista

Phil Doon - Insanity (Hyperallstars ex. WhiteLine Project remix) FULL

Post autor: Gimbus »

Mam juz fulla ..

Oceniajcie bo to na pojedynek ..

Dzieki z góry ..

Link :

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/6KuOWKEUIN/phil_doon_-_insanity_hyperallstars_ex._whiteline_project_remix
PozdRO
Gimbus
Specjalista

Re: Phil Doon - Insanity (Hyperallstars ex. WhiteLine Project remix) FULL

Dzięki bardzo za ocenkę ;/ Bądźcie pewni że większości z was w ogóle nie będę oceniał .. Najpierw ja wam komentuje a wy w ogóle się nie odwdzięczycie .. Teraz posty typu "Czekam na ocenki" po prostu mnie irytują .. Podziękujcie sami sobie ...

Pozdrawiam

P.S mówię o większości .. ale jest kilka w porządku osób ..
Awatar użytkownika
DjDamien
Klubowicz

Post autor: DjDamien »

Witam :) Ja dopiero wszedłem bo wcześniej tylko nutke wrzuciłem...
Dobry początek :) Fajne wstawki z tym wokalikiem, potem przyjemna miła dla ucha melodia :D przejście i pizda :D :D :D :D Podoba mi się 9/10 :) Bardzo ciekawa propozycja :) Pozdrawiam :)
Gimbus
Specjalista

Dziękuje ;)
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

No więc: Ten Crash na wejściu troszkę za cienki, daj jakiegoś Delaya na Niego.. Kick mógłby być ciut głośniejszy, ale ogólnie jest nawet Ok.. Ride na Kicku całkiem przyjemny, podoba Mi się takie rozwiązanie.. Publika odpowiednio nagłośniona, fajny Loopik Hi-Hatowy.. Clap fajny, podoba Mi się.. Troszkę za długie wejście.. Bassik nawet fajnie wchodzi.. Takie przejście (i w ogóle sample) słyszę w każdym Twoim utworku ostatnio.. Z jednek strony to dobrze, bo kreujesz Swój własny styl, z drugiej strony niektórym to może przeszkadzać (choć Mnie nie)... Potem Bassik brzmi tak troszkę jak z Vengeance - średnio Mi się podoba.. Kick obrobić na Eq czy Compressorze, bo mało wali.. Ogólnie motyw Bassowy niezły, choć wszystko jest takie przewidywalne - najpierw Sam Kick, po 4 taktach wchodzi Clap, potem Hi-Haty.. Snare'y.. No ale Ok.. Potem dość niezły Pad, Pianinko jak w oryginalne.. Podgłoś troszkę wokal, bo za cicho gra.. Wszystko się jednak zgrywa póki co.. I na razie zastrzeżeń nie Mam.. Idzie dalej.. Potem wchodzi jakiś Lead.. A, to ten.. Wiem który, nawet niezły ;) Ale Melo takie jakieś dziwne, lekko fałszują ostatnie klocki w takcie.. No cóż - powiem, że ogólnie nieźle. Masz lekkie problemy z głośnością poszczególnych dźwięków - np: Bass jest za cicho w stosunku do Leadu, Kick jest trochę za cicho, wokal też, jak idzie z Padem i Pianinkiem.. No ale ogólnie spoko, chciałbym podrasować tę nutkę.. Bo wymaga jeszcze dopracowania, ale potencjał Ma.. A i Ty byś nic nie stracił.. Ale to Twój wybór. Nutka 3ma poziom, choć jak mówiłem - parę rzeczy do dopracowania.. To tyle ode Mnie.

Pozdrawiam :)
PhilvanSound
Klubowicz

Post autor: PhilvanSound »

Ogółem mówiąc jestem miło zaskoczony, nie spodziewałem się po demku że full będzie prezentował aż tak wysoki (jak na ciebie) poziom...

Wszystko brzmi harmonicznie, jednak odrobinę za cicho, zwlaszcza vocal i stopa... Bassik niezly, ale waves maxx bass by się tutaj przydał :D Draznią mnie tylko falsze w melo i ten lead....Stanowczo za wysoki jak dla mnie... A i to piano pod leadem brzmi tak srednio.
No i brakuje mi drugiej zwrotki... Stanowczo za krotko...

Reasumujac, pracuj nad mixem i dynamika. A i jezeli korzystasz juz z acapelli, to wykorzystuj ją cała a nie tylko połowę...

7.5/10 :)
Gimbus
Specjalista

Dzieki wam :D Teraz powiem że wystawie to na pojedynek z tomkiem a potem zrobie Covera z Krzykiem - kawałek będzie dłuższy (Club edit nie radio edit) i będziemy się starać poprawic błędy :D

PozdRO
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

wiec tak, sample wporzo, ale melo w 3:12 zbyt drażni i nie da sie słuchać, pozdro!
Tom Corman

Post autor: Tom Corman »

z pewnością i tak przegram xD
matthewmatt

Post autor: matthewmatt »

Za dlugie wejscie .. to na pewno.

pianinko nawet mi się podoba.

vocal jakis niedokręcony .

nudąąą wieje , ale jak na to co prezentowałes kiedys to nawet nieźle.. moja ocena 4/10
Gimbus
Specjalista

Dzięki Matt .. ale teraz jakos sie to szybo zmienia .. chociaz remixowałem to niedawno to nauczyłem sie teraz nieco wiecej "sztuczek" i gdybym miał to teraz przerobic poszło by lepiej ;D
ODPOWIEDZ