Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?
-
dj Salcido
- Użytkownik
Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?
Podajcie przykłady tanich Polecanych na początek cd - playerów i mixerów tak razem do 500zł. <Jeśli to wogóle możliwe ;-[
Re: Taniutki sprzęt na początek. Do 500zl ? to możliwe?
moze jakies MIDI??dj Salcido pisze:Podajcie przykłady tanich Polecanych na początek cd - playerów i mixerów tak razem do 500zł. <Jeśli to wogóle możliwe ;-[
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item545311592_reloop_digital_jockey_usb_midi_kontroler_nowosc.htmlmasz 3 w jednym - 2x cd
nie wiem dokladnie z czym to sie je, bo nie gralem na czyms takim
tyle ode mnie, pozdr
-
R@dus
Jak masz 500zł to nawet się w to nie pakuj, na samym początku od razu się zniechęcisz, dozbieraj do 1500zł i wtedy może coś sensownego się kupi. Chyba że tak jak mówi 89ninja89 możesz kupić kontroler, bo za 500 jakąś używkę herculesa byś kupił.
moim zdaniem najlepiej byloby miec kogos znamego zeby pocwiczyc u niegio na poczatku a potem dopiero dozbierac i kupic cos sensownego bo kupic syf za 500zl zaczac grac cos a potem po roku zmieniac to nie ma sensu. to juz lepiej kupic 1cd dobry podpiac pod kompa noi mixer a potem jak uzbierasz wiecej to kupic 2 cd a nie kupic 2 syfy bo szkoda.
- Under B (Bartii)
- Specjalista
Albo możesz zrobić tak jak ja, o ile to uważasz za sensowne
Kup sobie mixer do 500zł jakiś używany i podepnij na początek do kompa. A jak uzbierasz więcej kasy to wtedy kupisz sobie jakieś dobre cd-playerki 
-
dj Salcido
- Użytkownik
A jak wydam dużo kasy i nie zostane prawdziwym dj - jem a jestm poczatkujacy ;-[ a co myślicie o tych odwarzaczach
1 www.allegro.pl/item546797037_profesionalny_odtwarzeacz_cd_%5Efvat_%5Esklep_%5Epn.html
2 www.allegro.pl/item544953340_gemini_cdx_02_podwojny_odtwarzacz.html
1 www.allegro.pl/item546797037_profesionalny_odtwarzeacz_cd_%5Efvat_%5Esklep_%5Epn.html
2 www.allegro.pl/item544953340_gemini_cdx_02_podwojny_odtwarzacz.html
Chłopie nie kupuj takich zestawów, zniechęcisz się szybciej niż myślisz mając coś takiego... dozbieraj do 1500zł (idą wakacje, pójdziesz na jakieś truskawy
PP) i kupisz sobie coś w miarę sensownego... każdy z nas miał obawy czy się w to wszystko "wkręci" ja kupując swój sprzęcik nie miałem pojęcia z czym to się je, nigdy nie miałem możliwości pogrania u kogoś, a ustawienie CUE było nielada wyzwaniem
Zasada jedna, im droższy sprzet tym łatwiej się gra
zatem jeżeli na chwile obencą nie wyobrazasz sobie życia bez muzyki, próbowałeś grać na jakichs softach na kompie ale chcesz "wiecej" ...to zbieraj siano. Granie bez gapienia sie w monitor to zupełnie inna bajka... 
Ja kupiłem za 800zł, trochę grałem z kolegą na imprezach, początkowo za darmo (trochę przed imprezą pokazywał mi wszystko) później dopiero za jakieś tam pieniądze... Przy okazji zdobywałem jakieś doświadczenie...
Dopier później kupiłem 2 CD Playery Reloop'a, Dobre słuchawki i mikrofon. Teraz już mam 2 CD Playery Pioneer CDJ200, Mikser Pioneer DJM400 i słuchawki Stanton Dj 2000 oraz kolumny itp. Już mam czym pograć sam na imprezie...
Kod: Zaznacz cały
http://www.mtecmusic.com/catalog/images/djx700.jpg- Under B (Bartii)
- Specjalista
Nie kupuj czegoś takiego... Ja narazie nie mam kasy na decki, to gram z kompa. No pamiętaj, że każdy początek jest trudny. Ja planuje zbierać pięniądze na coś lepszego, zamiast grać na byle czymdj Salcido pisze:A jak wydam dużo kasy i nie zostane prawdziwym dj - jem a jestm poczatkujacy ;-[ a co myślicie o tych odwarzaczach
12Kod: Zaznacz cały
http://www.allegro.pl/item546797037_profesionalny_odtwarzeacz_cd_%5Efvat_%5Esklep_%5Epn.htmlKod: Zaznacz cały
http://www.allegro.pl/item544953340_gemini_cdx_02_podwojny_odtwarzacz.html
-
night_crawler
opłaca się w ogóle na początek ten kontroler ?
bo w sumie 1-szy raz takie cosik widze i się zastanawiam ?;d
ed: takie inne te forum, tak od dołu leci ;dd
bo w sumie 1-szy raz takie cosik widze i się zastanawiam ?;d
ed: takie inne te forum, tak od dołu leci ;dd