Moreno vs Vinyltronic - Blame It On The Bassline (Andy Jones Club Mix 2009)hOtoceniac

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Moreno vs Vinyltronic - Blame It On The Bassline (Andy Jones Club Mix 2009)hOtoceniac

Post autor: Andy Jones »

melo jak w oryginale ale w ostrzejszej klubowej wersji mam nadzieje ze przesluchacie do konca i ocenicie xD

linkacz:

Kod: Zaznacz cały

http://www15.zippyshare.com/v/35188797/file.html
DJ Krzyk

Re: Moreno vs Vinyltronic - Blame It On The Bassline (Andy Jones Club Mix 2009)hOtoceniac

Post autor: DJ Krzyk »

Więc: Na początku całkiem nieźle pobawiłeś się Clapem, ciekawe kombinacje. Powiedziałbym, że niektóre kombinacje Perkusyjne wzięte z nutek Hypera, trochę tak to słychać. Kick niezbyt Mi się podoba, ten Hi-Hat na samym początku również bym wywali&#322 ;/ wymienił. Potem wchodzi straszny, przejedzony, Bass Roba Maytha - jest strasznie głośny, zagłusza wszystko, koniecznie Go zmień, ewentualnie popraw, bo strasznie brzmi i zagłusza. W dalszej części słyszę Kick Pimp Code'a. Niektórze przejścia bardzo dziwne, jakieś takie ucięte, słabe, nie podobają Mi się zbytnio. Jeszcze ten Clap Maytha... Ludzie, ile osób jeszcze Go będzie używać? Akurat teraz ta uwaga nie jest przeznaczona wyłącznie do Ciebie, wiele ludzi Go używa i strasznie się przejada po pewnym czasie, w dodatku trochę nie komponuje się z resztą. Dzwonki ujdą w tłoku. Podoba Mi się za to Lead, który gra od około 1:10 - ma ładną, agresywną barwę. Wokal dosyć dobrze wpasowany. Mix i Master do mocno do poprawki. Główny Lead dziwnie gra - tak jakby był nałożony na Niego efekt pompki - nie podoba Mi się takie zachowanie, jego barwa ujdzie. Ogólnie nutka nie spodobała Mi się, dlatego, że bardzo dużo błędów popełniłeś. Brzmienia trochę słabe, Mix i Master do poprawy, jeszcze te takie kombinacje Kickiem z głębi (da się usłyszeć w około 4 minucie) wchodzącym, bardzo kojarzy Mi się z kombinacją Hypera - czy On czasem Ci nie pomagał? No Mniejsza z tym. Musisz poprawić błędy, bo całość jest całkiem dobrze sklejona (poza przejściami), ale brzmienia niektóre są fatalne. Jednak jestem w dobrej wierze, i Ja wiem, że dasz radę to poprawić ;)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Re: Moreno vs Vinyltronic - Blame It On The Bassline (Andy Jones Club Mix 2009)hOtoceniac

heh dzieki xD W zyciu cos ty hyper by mi pomogl xD haha :) sam wykombinowalem wsluchajac sie w remix jego i george vedorta :) tak na lead jest efeckt pompki nalozony bo mi sie to podoba ^D^ kwestia gustu dzieki za ocenke xD :* :o :crazy: ^D^
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec tak...na poczatku fajny loopik, bass jest za glosno nie podoba mi sie to, kick nie jest zly, bells moze byc, w 1 : 10 minucie jak wchodzi melo z mida czyli oryginalne troche mi sie to nie podoba ogolnie barwa mela jest nawet fajna, ten arpik tak samo moze byc fajny podoba mi sie bardzo nawet, troche chaos jest w tej nutce twojej, wszystko moglo by byc dobrze gdyby nie ten midi z oryginalu i ten glosny bass ktory psuje wszystko szkoda moglo by byc nawet fajnie :(, w 4 minucie wchodzi ladne pianko podoba mi sie, no i poznej urozmaiciles chodzi wszystko sie ze soba zlewa i lipa to brzmi no ale brawo za pomyslowosc :) za nutke bym dal 6/10 mam nadzieje ze nie bedziesz na mnie zly za to :) pozdro i zycze sukcesow w dalszych produkcjach.
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

Ta .. cały początek poza bassikiem jest z kom och festa med oss którego projekt o ile pamiętam podesłał ci przypadkiem grzesiek .. tutaj przynajmniej zmieniłeś bass , ale w remixie freeloadera jest to samo .. co to remixu bass za wysoko jest , fajne bellsy , ale nie bd ocenial sampli i perki bo to tak jakbym ocenial swój własny utwór , kiepska pompka na leadzie i przejscia do chrzanu ..I zasada jeszcze taka jest że w HU nie powinno się używać dwóch kicków w jednym utworze , chyba że do breaków albo przejść ..a ty na początku dałes kick maytha a potem pimp code'a

EDIT Krzyku , to nie on sie bawił tymi clapami , to jest loop z piosenek Ti-Mo .. mówisz ze z piosenek Hypera ,posłuchaj Kom Och Festa Med Oss (George vedort ft. Mike Trey Club Mix) i porównaj z tym remixem albo z remixem andiego freeloader .. Co do Kicka , to to jest ten kick co dałeś mi go kiedyś rob mayth kick ..
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

co ty pie..olisz? nic nie bralkem z nikogo projektu i mnie nie wkurw...? usunolem ten proj dawno temu od razu jak mi wyslal bylo to gdzies w styczniu i teraz bym cos z tym robil? nie wiesz to nie zarzucaj myslisz ze ty cos takiego robisz to juz nie umie? co ty najlepszy jestes? ze sie tak srasz?
ODPOWIEDZ