dlaczego ...

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
DAVIDSOUR
Użytkownik

dlaczego ...

Post autor: DAVIDSOUR »

dlaczego fl 9 niewyszukuje mi sampli z pulpitu ? oczywiście wersja full :brawo:
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Re: dlaczego ...

Post autor: Cj Ex3 »

bo cie nie lubi.

głupie pytanie, głupia odpowiedź.

Sample na pulpicie to najgłupsza rzecz jaką znam, bo przy reinstalce windy np. zmienisz nazwę usera i zje*ie ci projekt.

Ale jak już ci tak bardzo zależy, naciśnij OPTIONS > File Settings > Którakolwiek ikonka foldera i w oknie wskaż pulpit.

Jeżeli nie znasz nawet dobrze FLa to po co ci sample?
Awatar użytkownika
DAVIDSOUR
Użytkownik

fl znam tylko teraz drugii komp a ciągle tego nie robie .
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

DAVIDSOUR pisze:fl znam tylko teraz
buahahah xD Co ty palisz? ;D

Nie mniej jednak dalej nie rozumiem po co ci w ogóle sample skoro FLa dobrze nie znasz...
Naucz się robić coś na FLowskich wtykach, znajdź sobie pare Vsti (tych też się naucz, oczywiście tworzyć dzwięki a nie zmieniać presety), tylko pamiętaj żeby nie brać za dużo na raz bo potem ciężko to ogarnąć.
Sam zauważysz że te sample to nawet potrzebne nie są; w moich projektach sample to 15% (tylko perkusja, ew. jakiś fx), wtyki 50% a 35% to automation clipy.
Awatar użytkownika
Dj Spector
Specjalista

Post autor: Dj Spector »

Hmmm co do pytania o sample... ja wszystkie sample jakie gdziekolwiek mam wgrywam do jakiegos pustego folderu w katalogu fl studio... w moim przypadku obrałem sobie przypadkowy folder Slices Beats, i User... tam mam jakiekolwiek sample jakie uzywam czy dostane ... wtedy fl nie ma zadneog problemu...
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Hmm FL'a znac to jak ziemie wzdluz rownika przejsc xD
Wg pliki na Pulpicie to glupota :O
Zeby sie nie pier.. Wrzuc sample do folderu PACKS w folderze FL Studio.. Chyba znajdziesz.
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

BaseMasterz pisze:Chyba znajdziesz.
Base wierzysz w to? xD

btw. Ja mam na osobnym twardzielku folder z samplami (nazwałem go FLSAMPLES) i po prostu moją metodą z pierwszej odpowiedzi dałem E:\FLSAMPLES\ i mam dodatkowy folder w browserze (dla niekumatych - coś jak Packs, Projects, Scores)
A jak zmieni mi literke z E to projekt ładowałby się trochę wolniej, ale znalazłby pliki :> (ładowałby się, gdybym miał pliki flp ale zapisuję proje w zipie i sample są od razu w środku).
Awatar użytkownika
DAVIDSOUR
Użytkownik

M i n i m a l . R o b i . S w o j e
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

David na forum jest niejaki Kwasny1995, on też swoją głupotę tłumaczy minimalem.

Ja co mam powiedzieć? Lubię hardcore i speedcore a i są tutaj shcranzowcy, którzy są w miarę normalni.
ODPOWIEDZ