[04.05.2016]Unknown Players & Chupwell - I'm Slavic Ft. Soleilxlune (original Mix)[progressive][prev]

Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

[04.05.2016]Unknown Players & Chupwell - I'm Slavic Ft. Soleilxlune (original Mix)[progressive][prev]

Post autor: Quarter »

Siemka Wszystkim,

***Uwaga, Uwaga***Wersja MQ***
Co prawda nie demo, ale już wersja preview, ale chyba tutaj takiego działu nie ma więc upam tu :D
Pierwowzór co prawda był inny, ale postanowiliśmy zmienić vox, lekko bulid i zmienić brzmienie dropu.
Jak zawsze gorąco zachęcam do komentarza :)

Kod: Zaznacz cały

https://soundcloud.com/kwadrat-1/unknown-players-chupwell-im-slavic-ft-soleilxlune-original-mixsoon
Pozdrawiam i miłego odsłuchu
Unknown Players & Chupwell

Pssst....W tajemnicy jeszcze dodam. ale ku(*)& tylko niekomu ani mru mru, że z Abramem szykujemy tracka z gatunku Electro :)
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Re: [04.05.2016]Unknown Players & Chupwell - I'm Slavic Ft. Soleilxlune (original Mix)[progressive][prev]

Post autor: Polar »

A więc fragment od 0:36 ciekawy ale wzmocnij ten kick i przede wszystkim wymień tutaj bass na niższy, a jeszcze ten arp który idzie już od samego początku tutaj jest trochę zbędny, od 0:50 vox za bardzo wybija się na wierzch, od 1:05 nie ciekawie wyszedł ten buildup. Mam taki pomysł aby od 1:21 kiedy wchodzi już tzw. drop zmienić zupełnie bass, ten wypieprz i daj taki na kicku a co 4 kick zrób jakiś backspin tego bassu. Kolejna ważna rzecz, dopracuj melo ponieważ ten sam motyw przewija się przez całą nutę a to trochę irytuje.
Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

Re: [04.05.2016]Unknown Players & Chupwell - I'm Slavic Ft. Soleilxlune (original Mix)[progressive][prev]

Post autor: Quarter »

Dzięki za opinie, ale i tak już za późno na tak duże zmiany zresztą praca przy samym midi do dropu zajmie w uj dużo czasu, a jak zabiore arp w połowie bulidu to nie dość, że będzie pusto to jeszcze nie będę mieć dopełnienia do leadów zresztą zaraz zaprezentuje (dodam edita w tym poście) jak mi się uda bo strasznie freezuje i crashy fl w projekcie, kicka napewno lepszego nie wyrwę nawet z innym mixem ten jak dla mnie pasi jak ulał, ale zamienie żebyś zobaczył jak będzie wygladać na innym :P
Z tym backspinem co 4 uderzenia to jeszcze się zobaczy, ale jak mówiłem za dużo zmian jak na ostatnią fazę przed fullem więc w następnym projekcie :)

Edit//

Wyróżniłem bassline zmieniony na inny, kicka nie wymieniałem bo lepszego nie mam zmieniłem tylko mix, usunołem arp z drugiej części bulidu i marnie nawet gra piano, które tak ładnie grało w tle :(
Zmienilem lekko midi w leadach do dropu w sensie w bulidupie tak na szybko, ale takby to wyglądało :P
W dropie zmieniony bassline, ale nie będę bawić się w wooble bo nie chce mi się już mastera i mixu na kanałach ruszać wiesz jak to jest przestaw jedno, a później cały mizerny plan pójdzie na marne xD

Co do samego voxu to zamierzony efekt

Na pocieszenie dodam, że efekt backspin na basie co 4 jest w drugim dropie xd

Kod: Zaznacz cały

http://www105.zippyshare.com/v/VUmg02Z0/file.html
ODPOWIEDZ