[24.01.2017]Tom Swoon & Stadiumx Feat. Rico & Miella - Ghost (Unknown Player re-work) [dance/edm]

Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

[24.01.2017]Tom Swoon & Stadiumx Feat. Rico & Miella - Ghost (Unknown Player re-work) [dance/edm]

Post autor: Quarter »

Siemka,

Przez ostatnie kilka dni miałem małe problemy z netem i ogólnie nudziło mi się, a znajduje się "gościnnie" w innym kraju niż PL i dla zbicia czasu chciałem sobie podciągnąć umiejętności, które i tak uważam za średnie chociaż może to i za dużo powiedziane.
Wziąłem się za w/w track i chciałem zobaczyć ile uda mi się wyciągnąć z orginału i ile nie tykając perfekcji Toma Swoona, uda mi się zachować i ile sam bym zmienił. Po otrzymaniu kilku pozytywnych komentarzy na FB pod filmikiem z pierwszych 6 godzin pracy, postanowiłem udostępnić tutaj dla Was. No napisałem się tyle to liczę na komentarze negatywne i pozytywne w jakimś stopniu :)

Edit/
przy projekcie pomaga Matthew Crash i wielkie podziękowania dla niego za parę porad i chęć pomocy!

nowy link:

Kod: Zaznacz cały

http://www9.zippyshare.com/v/GcWwmhkX/file.html
Miłego odsłuchu pozdrawiam
Unknown Players
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Re: [24.01.2017]Tom Swoon & Stadiumx Feat. Rico & Miella - Ghost (Unknown Player re-work) [dance/edm]

Post autor: Polar »

Nie znam oryginału więc nie mam porównania. Motyw w breaku taki trochę mdły, fajnie by tu brzmiał taki pad z efektem wah wah coś w stylu Nicky Romero (nie wiem jak to się po fachowemu nazywa ;/) Drop wyszedł bardzo dobrze, i myślę że tutaj już tylko kosmetyka została.

Jakbyś wypuścił wersję instrumental to chętnie zabiorę bo ten wokal mi kompletnie nie pasuje.
dla zbicia czasu chciałem sobie podciągnąć umiejętności, które i tak uważam za średnie chociaż może to i za dużo powiedziane
Chłopie nie przesadzaj bo jesteś już kilka poziomów wyżej.
Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

Re: [24.01.2017]Tom Swoon & Stadiumx Feat. Rico & Miella - Ghost (Unknown Player re-work) [dance/edm]

Dzięki Polar :)

Specjalnie dla Ciebie jak skończę przy tym pracę to zrobię osobną wersję bez voxa chociaż mi tam bardzo podeszła Miella super jej wyszło, ale Ricko to dużo lepiej w orginale, ale może wina equalizera jeszcze się nim pobawię :)
Co do reszty to przez cały bulid do bulidupa pójdzie FX z efektem "lasu" bez Wah Wah padów no chyba, że dodam je w drugim bulidzie zobaczę czy mi się uda, ale myślę prędzej dodać Arp + pad jak w Sebastian Ingrosso & Tommy Trash ft John Martin - Reload i drop tak samo pociągnąć zamiast snarów dodać clapy i rimy też fajnie to gra, ale nie wiem jak będzie ostatecznie całość wyglądać.

Co do umiejętności to mi jeszcze braknie, ale prawda jest taka, że sam widzę różnice kiedyś, a dziś :)
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Dołożyć sidechain żeby odrobinę pompowało i będzie OK.
Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

Małe poprawki i edit w pierwszym poście :)
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Intro fajnie tylko tak nagle nie wiadomo skąd pojawia się clap i snare, tak nie spodziewanie :D Breakdown bez zastrzeżeń, trochę za głośno wyszedł "buildup" w porównaniu z breakiem. Do dropu się nie przyczepię bo wyszedł zajebiście.

W drugim breakdownie ten "rimhat" ciut za głośno moim zdaniem, przytłum go odrobinkę. Drugi buildup bardzo fajnie wyszedł. Nie zamieniaj kolejności tych buildów bo będzie kicha :D

Projekt na duży +
Awatar użytkownika
Quarter
Klubowicz

Nie ma rimhatów to fx, ale wiem o co chodzi, jak go ściszę to będzie przytłumiony przez głębokiego kicka :( co do zmiany bulidów nawet nie było w planach, ale mam już w głowię zarys jak ogarnę drugi drop, już kiedyś robiłem taki bulid, ale nie mam wielkiego doświadczenia w tym bo tylko 2 czy 3 razy taki bulid robiłem, że zaczyna się z cutoffa i będzie bardzie trapowaty, a później break i progressive tylko nie chce spartanolić bo za dużo się napracowałem xD

P.S co sądzisz teraz o voxie bo zmieniony mix na kanale dla niego i czy nadal chcesz wersję bez voxa? :)
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Do mnie ten wokal w ogóle nie trafia, a że projekt mi się podoba to wersję instrumentalną chętnie zawinę do siebie na dysk.
ODPOWIEDZ