[26.12.13] Adi van Dom - Winter Constellations[Trance]

Awatar użytkownika
BASSERAT
Użytkownik

[26.12.13] Adi van Dom - Winter Constellations[Trance]

Post autor: BASSERAT »

Kod: Zaznacz cały

http://www35.zippyshare.com/v/55952328/file.html
Mój pierwszy Trance
crocco
Użytkownik

Re: [26.12.13] Adi van Dom - Winter Constellations[Trance]

Post autor: crocco »

dasz link do odsłuchu? przynajmniej żeby to obiektywnie ocenić
co się rzuca tutaj, po breakdownie jest sam ten synth i loop, nic więcej nie słuchać
bas się gryzie z stopą, wybij kick trochę (możesz uciąć najniższe częstotliwości z basu, wiesz te na których kick łupie, powinno zażegnać problem), dodaj kompresje na kick, tak żebyś go mógł wybić przy attacku i ściszyć przy release
i chlopie, przesłuchaj to zanim chcesz to wydać jako kompletny utwór
Awatar użytkownika
BASSERAT
Użytkownik

Post autor: BASSERAT »

Rozumiem, ale mając słabego kompa to raczej nic dobrego nie zdziałam takiego. Dodam jeszcze że moje słuchawki mają częstotliwość 10-27000Hz
crocco
Użytkownik

Post autor: crocco »

daj link do zs, ściągne se to i Ci dam parę wskazówek nad czym byś musiał poćwiczyć na początek ;)
Awatar użytkownika
Robert Kotulski
Weteran

Post autor: Robert Kotulski »

Eh BASSERAT, zanim wrzucisz jakąś wersje full kawałka to ogarnij jakoś ten track, po prostu skończ go, bo demo tego kawałka wrzuciłeś wczoraj po osiemnastej, a dwie godziny później wersje full w której nic się nie zmieniło poza tym że brzmi gorzej. Jeśli będziesz miał takie podejście i robił kawałki byle jak to nigdy nie zrobisz kawałka na przyzwoitym poziomie. Ja rozumiem że nie masz dużego doświadczenia w tworzeniu i uczysz się dopiero ale nawet na słabym sprzęcie można zrobić utwór na przyzwoitym poziomie, tylko musisz poświęcić więcej czasu danej produkcji, wiem to ze swojego doświadczenia. Nie zrzucaj całej winy na sprzęt bo w twoich utworkach są błędy które wynikają bardziej z twojej niewiedzy na temat mixu, aranżacji kawałka niż ze sprzętu, i nie opieraj sie tylko na słuchawkach tylko pracuj na głośnikach, na nich lepiej słychać co gra nie tak. musisz nauczyć sie przede wszystkim co to equalizer, jak go używać, jak go ustawiać na dany lead, kick, haty, bass, itp. bo equalizacja to podstawa zrobienia dobrego mixu. Mówisz że twój komp jest za słaby, jeśli ci sie projekty nie zacinają to znaczy że nie jest za słaby. Musisz od siebie więcej wymagać, bo widzę promujesz się, fanpage itd. ale nie masz na razie czego promować, brakuje ci dobrych produkcji, także ucz się podstaw dobrego mixu, dużo ćwicz. W necie jest sporo tutoriali na te tematy.

Sorry ta tą burzę mózgów ale musiałem, pozdro
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

Dorzuce moje skromne zdanie i zgodze sie w 100% z moim przedmowca Robertem. Z wlasnego, skromnego doswiadczenia wiem, ze slaby sprzed mozna na rozny sposob obejsc - ja np. zapisywalem sciezki juz zmiksowane do *.wav i wowczas komputer byl duzo bardziej wydajny (pod warunkiem, ze nie trzeba bylo nic pozniej poprawiac, bo tu juz sprawialo problem). Liczy sie swego rodzaju samozaparcie, odpowiednia wena i odrobina ambicji. Nie ma co zwalac winy na sprzet. W Twojej produkcji za wiele sie nie dzieje, sam miks swoja droga mozna wypracowac szlifujac kolejne produkcje - tyle, ze trzeba w nie wlozyc troche serca! Nie robic nic na odwal sie, tylko po kolei cos dorzucac, rozbudowywac, siedzec nad kawalkiem az w koncu uzyska sie efekt - satysfakcja gwarantowana! Tyle ode mnie. Czlowiek uczy sie na bledach, wiec pracuj dalej, walcz z tym sprzetem, sluchawki zdejmij z uszu i pracuj do skutku :)

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ