[29.10.2013] Pedro feat. Nate Monoxide - Letting Go [Dance]

Awatar użytkownika
Pedro De La Vega
Klubowicz

[29.10.2013] Pedro feat. Nate Monoxide - Letting Go [Dance]

Post autor: Pedro De La Vega »

Pierwszy raz coś tu wstawiam także proszę o wyrozumiałość.
Co nie znaczy, że nie macie wytykać błędów ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www1.zippyshare.com/v/19991109/file.html
Athun
Nowicjusz

Re: [29.10.2013] Pedro feat. Nate Monoxide - Letting Go [Dance]

Post autor: Athun »

Przypomnialy mi sie moje poczatki jak odpalilem ten utwor. Do 0:31 jakos to brzmi, ten dzwiek ktory wchodzi zbytnio nachodzi na bass. Wokal tragiczny, na poczatku radze dzialac bez wokalu. Melodia z 2:16 bardzo pozytywna, pasuje do gatunku ;) Jesli chodzi o technike, to jest slabo, musisz nauczyc sie masteringu. Bass 0:33 brzmi nie najgorzej. Rozwin tez troche perkusje.
Widac ze mniej wiecej wiesz jak to powinno wygladac, i mysle nawet ze masz do tego reke. Musisz jednak popracowac nad technika, nauczyc sie podstaw masteringu, wokal poki co odstawic na bok, i przede wszystkim musisz wiecej czasu poswiecic danej produkcji, nie ma co robic tracka na szybko i wstawiac go na fora, narazajac sie na krytyke, ktora moze cie zniechecic (zalezy od czlowieka)
Ogolnie tragedii nie ma, szalu tym bardziej. Tworz dalej, po melodii wyczuwam jakis potencjal :D Mysle ze w koncu zlapiesz progress, i bedzie coraz lepiej.
Awatar użytkownika
Pedro De La Vega
Klubowicz

Post autor: Pedro De La Vega »

Przejrzałeś mnie, zawsze stawiam na melodię wpadającą w ucho.
Dodam jeszcze że ten track jest robiony pod wokal, także miałem trochę komplikacji. A wokalista jedzie ostro na autotune i trochę sztucznie to brzmi.
Dzięki za opinie Athun
Awatar użytkownika
BASSERAT
Użytkownik

Post autor: BASSERAT »

Ta muzyka z pewnością byłaby hiciorem w latach 90-tych lub :D . W sumie to nie jest może i doskonale, ale ważne jest to żeby zrobić to swoją wyobraźnią i wogóle. Może i jest lekki chaos w muzyce, ale to nie znaczy że już wielkie gówno. Nie każdy przecież musi być jak Tiesto lub Armin van Buuren. Twórz swoim stylem i jak ktoś ci coś skrytykuje to poprawiaj.
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

a długo siedzisz w tym? bo mix kuleje :P Vocal za mocno sie przebija , dźwięk leadu też słaby :P klimat z lat 90' to fakt ;) - nie znaczy, że zły :P sucho 2 :0 5 przydałby się PAD pod melo bo za sucho tam , Sample z pierwszej łapanki :P
no co ja moge napisac.. tworz dalej :P a bedziemy komentować na bieżąco a Ty będziesz wyciągał wnioski.. albo nie :P
pozdro
ODPOWIEDZ